3 pasaulio turtingieji, kurių karjera susiklostė tik sulaukus 40 metų

3 pasaulio turtingieji, kurių karjera susiklostė tik sulaukus 40 metų


Daugelis iš mūsų žiūrėdami televizijos laidas ar skaitydami žurnalus, kuriuose pristatomi milijonieriai, manome, kad jie „maudosi piniguose“ visą savo gyvenimą. Visgi kai kuriems karjera pradėjo klostytis tik žengiant jau į penktą dešimtį. Kokie šiandieniniai milijonieriai sulaukė sėkmės tik sulaukę 40 metų?


1. „KFC“ simbolis ‒ įkūrėjas senukas


„Kentukio keptos vištienos“ (angl. „KFC“) kompanijos logotipe vaizduojamas besišypsantis senolis Harlandas D. Sandersas. Jis yra bendrovės įkūrėjas, užpatentavęs vištienos gamybos metodą, naudojant slėginę gruzdintuvę, ir sukūręs išskirtinį vištienos paruošimo receptą.


Nustebsite sužinoję, kad C. Sandersas savo karjerą pradėjo kaip ugniagesys, taip pat prekiavo draudimu ir dirbo degalinėje. Restorano savininku jis tapo tik sulaukęs 62 metų amžiaus. 1964 m., būdamas 72 m., jis pardavė savo verslą už maždaug 1,9 mln. eurų.


2. Henris Fordas ir „automobiliai visiems“


Henris Fordas 1908 m., būdamas 45 m., pristatė revoliucinį automobilį „Model T“, kuris jam sukrovė turtus. Iki dabar šis automobilis yra laikomas pirmuoju, kurį tuo metu buvo galima įpirkti. Pritaikęs konvejerį masinei automobilių gamybai, jis lėmė, kad automobiliai tapo prieinami visiems.

REKLAMA


Fordo dizainas, darbo metodai ir marketingo technikos pakeitė automobilių pramonę ir sukūrė legendinį, iki šiol veikiantį verslą ‒ „Ford Motor Company“. Teigiama, kad prieš mirtį H. Fordo turto vertė siekė 190 mlrd. eurų.


3. Rėjus Krokas ir „McDonald‘s“ plėtra


Rėjus Krokas dirbo pianistu, o vėliau tapo pieno kokteilių gaminimo aparatų pardavėju. Būtent brolių McDonaldų 1940 m. įkurta nedidelė „drive-in“ (liet. įvažiuojama) užkandinė „McDonald‘s“ San Bernardino miestelyje, Kalifornijos valstijoje, garsėjo savo pieno kokteiliais. Netrukus broliai ir R. Krokas susipažino, o 1954 m., būdamas 52 m., jis tapo brolių greito maisto restorano „McDonald‘s“ franšizės agentu.


Negana to, 1961 m. R. Krokas šį restoraną nusipirko. Jo dėka „McDonald‘s“ iš mažos užeigos tapo didžiuliu restorano tinklu, kuris vėliau tapo ir korporacija. Skaičiuoja, kad prieš mirtį 1984 m. R. Krokas turėjo turto, kuris apytiksliai buvo vertas 570 mln. Eurų.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>