Šeimos gydytojų išrašytas siuntimas galios net iki pusės metų

Šeimos gydytojų išrašytas siuntimas galios net iki pusės metų


Siekiant sumažinti situacijų, kai dėl pasibaigusio galioti siuntimo pacientai priversti vėlei kreiptis į šeimos gydytoją, nuo balandžio 1 d. siuntimo terminas ilginamas trigubai – iki 180 dienų vietoj dabartinių 60-ies.


Pakeitimai sumažins perteklinių pacientų apsilankymų skaičių gydymo įstaigose, taip pat šeimos gydytojams tenkantį krūvį.


Pasikeitimai, kuriais siuntimas ilginamas nuo 60 iki 180 dienų, įsigalioja nuo balandžio 1 d., t. y. šeimos gydytojas jau gali juos išrašyti, įvertinęs gydymo eigą ir paciento poreikius.


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys nurodo, kad tiek pacientai, tiek medikai patyrė nepatogumų dėl siuntimų galiojimo termino – pirminio lygio gydymo įstaigose nemažas pacientų srautas susidarydavo vien dėl pasibaigusio termino siuntimų perrašymo.


„Siuntimo terminas ilginamas nuo 60 iki 180 dienų. Taip mažinama biurokratinė našta medikams, nes jiems nebereikės perrašinėti galioti pasibaigusių siuntimų. Pacientams taip pat nauda akivaizdi – nereikės pakartotinai kreiptis į šeimos gydytoją, sulauksime mažiau vizitų į gydymo įstaigas vien dėl „popieriaus“. Tai prisidės prie eilių mažinimo gydymo įstaigose ir šeimos gydytojų krūvio normalizavimo“, – teigia sveikatos apsaugos ministras.


Ilgesnis terminas galioja šeimos gydytojų išrašytiems siuntimams gydytojo specialisto paslaugai, išskyrus fizinės medicinos ir reabilitacijos paslaugos, kurioms paliktas 60 dienų terminas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)