Nežinote kaip užimti sergantį vaiką? Padės išmanūs sprendimai

Nežinote kaip užimti sergantį vaiką? Padės išmanūs sprendimai


Dėl staigių orų pokyčių didėja ligos tikimybė, o mažamečiai vaikai dažniausiai suserga pirmieji. Tėvams rūpesčiai kyla ne tik gydant vaikus, bet vaikui sveikstant. Kiekvienam mamai ir tėčiui pažįstamas atvejis, kai vaiko sveikata jau pradėjo taisytis, tačiau mažasis vis dar priverstas likti namuose. Užimti lengvai sergantį ar jau sveikstantį mažametį yra dar vienas iššūkis tėvams, kurį specialistai rekomenduoja spręsti inovatyviai – pasitelkus išmaniuosius sprendimus.


Išbandykite elektronines knygas

Sergančio vaiko dėmesys sutrumpėja, todėl mažieji yra labiau mieguisti nei paprastai. Tam, kad jūsų vaikas atsipalaiduotų ir pasimėgautų kokybišku poilsiu, verta išbandyti audioknygas. Nuotykių istorijos suteiks jiems pramogą, o kartu su įtraukiančiais pasakojimais bus jaukiau užmigti.


„Yra daugybė lietuviškai įgarsintų vaikų ir jaunimo audioknygų, kurios internete pasiekiamos legaliai ir nemokamai. Jei norimos knygos nerandate nemokamai – visada ją galite išsinuomoti vos už kelis eurus siekiantį mokestį. Be to, pasinaudojus išmaniomis programėlėmis galite išbandyti ir audioknygas užsienio kalbomis, kurios ne tik užims vaikus, bet ir lavins jų žodyną bei klausymo gebėjimus“, – pataria Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje.

REKLAMA


Pramogos, kurios įkvepia

Jei jūsų vaikas pradėjo sparčiai taisytis, vienas iš pirmųjų jo poreikių bus noras prasiblaškyti bei kuo greičiau sugrįžti į normalų gyvenimo ritmą. Šį uždavinį sprendžia ir išmaniuosiuose įrenginiuose pasiekiamos programėlės, kurios leidžia paspartinti įprastą laiko tėkmės pojūtį.


„Nestipriai sergantiems vaikams ir jų tėvams vertėtų išbandyti programėlę „Azoomee“. Ši programėlė yra itin universali ir ją atsisiuntę rasite įvairaus turinio: nuo veiksmo kupinų žaidimų iki įkvepiančios animacijos. Visą pasiekiamą turinį programėlėje padėjo atrinkti specialiai pasamdyti pedagogai, kurie suderino linksmybes su edukacija. Tiek žaidimai, tiek ir transliuojamos laidos skatina smalsumo ir atradimų jausmą, todėl puikiai tinka mažiesiems“, – sako U. Eidžiūnaitė.


Sužinoti galima ir žaidžiant

Jei, gerėjant sveikatai, mažųjų edukaciniai poreikiai auga, o mokykloje jie neapsilankys dar kelias dienas – patartina išbandyti ir nestandartines mokymosi priemones, pavyzdžiui, vaizdo žaidimus. Išmaniajame įrenginyje pasiekiami edukaciniai žaidimai yra interaktyvūs bei pritaikyti įvairius poreikius turintiems vaikams: juose galima rasti informacijos apie gamtą, istoriją ar lavinti matematinius įgūdžius.

REKLAMA


Vienas iš inovatyvesnių šviečiamojo pobūdžio žaidimų pavyzdžių – tai „AppGallery“ programėlių parduotuvėje pasiekiamas „My Town: Museum“. Šiame žaidime vaikai gali aplankyti net kelias virtualias parodas bei plėsti savo žinias istorijos ir gamtos mokslų srityse. Programėlę atsisiuntę vaikai gali iš arti susipažinti su senovės Egiptu, dinozaurais, viduramžių riterių kultūra ir kosmoso kelionėmis. Šis žaidimas yra ne tik interaktyvus, bet ir skatina domėtis įvairiomis sritimis, tad vaikai gali atrasti naujas interesų sritis“, – pažymi U. Eidžiūnaitė.


Kokybiškas vaizdo turinys


Kiekvienas iš mūsų galėtų išvardinti bent keletą animacinių filmukų ar filmų, kurie mūsų vaikystę padarė labiau spalvingą ar įdomesnę. Tačiau šiandieniai žiūrėjimo įpročiai gana žymiai pasikeitė, nes vaikai patys naršo internete ir renkasi, ką žiūrėti.


„Atidavus savo išmanųjį telefoną vaikui savarankiškai mėgstamų filmukų internete peržiūrai, galime sulaukti ir nemalonių staigmenų: niekada nežinome, kokį vaizdo turinį vaikas galiausiai išvys. Primityvi šios problemos priežastis – užimti stebėtojo kėdę ir prižiūrėti, jog vaikas žiūrėtų tik jam skirtą turinį. Tačiau moderniose programėlių parduotuvėse rasite ir efektyvesnių sprendimų – pavyzdžiui, programėlę „Kids Tube“, kuri užtikrina, kad visi joje esantys vaizdo įrašai yra tinkami net ir mažiausiems. Ši programėlė sumažina nerimą ir užtikrina, kad tai, ką mato vaikai, yra skirta būtent jiems, todėl trumpam atsitraukus nuo žiūrovų neiškils nemalonių netikėtumų“, – apibendrina U. Eidžiūnaitė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)