Japonijos vyriausybė įsikišo: per prievartą deportuojama Baltarusijos lengvaatletė į A. Lukašenkos gniaužtus dar nepakliuvo

Japonijos vyriausybė įsikišo: per prievartą deportuojama Baltarusijos lengvaatletė į A. Lukašenkos gniaužtus dar nepakliuvo


Japonijos vyriausybė aiškinasi situaciją, susijusią su Baltarusijos sportininke Kristina Timanovskaja, kurią sekmadienį Baltarusijos olimpinės rinktinės vadovai nusprendė grąžinti iš Tokijo į tėvynę.


Tai pirmadienį per spaudos konferenciją pranešė Japonijos ministrų kabineto generalinis sekretorius Katsunobu Katas.


„Šiuo metu ji yra saugi. K. Timanovskaja bendradarbiauja su atitinkamomis institucijomis. Mes taip pat bendradarbiaujame su jomis ir reikiamai reaguosime į situaciją“, - sakė jis.


Kaip pranešė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) atstovai, K. Timanovskaja naktį į pirmadienį praleido Tokijo Hanedos oro uosto viešbutyje.


Baltarusijos nacionalinis olimpinis komitetas sekmadienį paskelbė, kad lengvosios atletikos komandos trenerių štabas nusprendė išsiųsti K. Timanovskają namo „dėl jos emocinės ir psichologinės būsenos“.


Pasak Baltarusijos sportininkų solidarumo fondo atstovų, K. Timanovskają bandoma prievarta išvežti iš Tokijo už tai, kad ji kritikavo Baltarusijos lengvaatlečių trenerių štabą.


K. Timanovskaja žurnalistams pareiškė ketinanti prašyti prieglobsčio Europoje. Sportininkė taip pat kreipėsi į IOC, prašydama įsikišti į situaciją ir suteikti jai pagalbą. Pasak K. Timanovskajos, jai buvo daromas spaudimas ir ją mėginama išvežti iš Japonijos be jos sutikimo.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)