R. Šimašius: VPT pareiškė, kad nacionalinio stadiono sutartis turi būti anuliuota

R. Šimašius: VPT pareiškė, kad nacionalinio stadiono sutartis turi būti anuliuota


Vilniaus meras Remigijus Šimašius, trečiadienį gautą Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) raštą, kad nacionalinio stadiono sutartis turi būti anuliuota, laiko teisiniu niekalu ir kritikuoja valdančiuosius „valstiečius“.


„Buvo pasinaudota be vadovo likusia VPT. Ši vakar pareiškė, kad projektas nėra koncesija, todėl viskas turi būti anuliuota“, – ketvirtadienį feisbuke sakė R. Šimašius.


„Ta pati tarnyba anksčiau, kol dar turėjo stiprų vadovą ir nesileido į tarnystę „valstiečiams“, du kartus į tą patį klausimą atsakė priešingai – kad tai nėra viešųjų pirkimų objektas, todėl tai ne jų kompetencija. Bet likusi be vadovo ji jau kalba kitaip – vakar gavome jų raštą, kurį drąsiai galiu pavadinti teisiniu niekalu. Žinoma, teismui skųsime, bet suprasdamas proceso ilgumą, iliuzijų neturiu“, – kalbėjo meras.


R. Šimašius priminė, kad kovo mėnesį VPT sustabdė stadiono sutarties pasirašymą.


„Mes šias laikinąsias apsaugos priemones buvome apskundę teismui. Teismas sprendimą skelbs šiandien, t. y. VPT skubėjo ir savo raštą tyčia atsiuntė vakar, paskutinę dieną prieš teismą – jei kartais teismas nuimtų laikinąsias apsaugos priemones ir Vilnius sugalvotų pasirašyti sutartį“, – teigė R. Šimašius.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)