V. Klyčko: jei Rusijos sportininkai nori dalyvauti Olimpinėse žaidynėse, turi pasmerkti karą

V. Klyčko: jei Rusijos sportininkai nori dalyvauti Olimpinėse žaidynėse, turi pasmerkti karą


Rusijos sportininkai turėtų viešai pasmerkti karą, jei nori, kad jiems būtų leista dalyvauti 2024 metų Olimpinėse žaidynėse, sako Kyjivo meras ir buvęs pasaulio bokso čempionas Vitalijus Klyčko.


„Rusijos ir Baltarusijos sportininkai negalės dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, jei nepasakys „ne“ karui“, – sakė V. Klyčko.


„Jei jie viešai pasisakys prieš šį karą, tada gali (dalyvauti). Bet jie bijo“, – sakė buvęs sunkiasvoris boksininkas.


Rusija ir jos sąjungininkė Baltarusija, kuri leido naudoti savo teritoriją kaip atraminį punktą savo invazijai į Ukrainą, nuo karo pradžios buvo nušalintos nuo daugumos olimpinių sporto šakų varžybų. O Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino boikotuoti Paryžiaus olimpines žaidynes, jei jose bus leista dalyvauti Rusijos sportininkams.


V. Klyčko kreipėsi į sportininkus, ragindamas „liepti savo vyriausybei nutraukti šį beprasmį karą“.


Kyjivas su įniršiu reagavo į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) praėjusio mėnesio pranešimą, kad ieškoma „kelio“, kaip leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Paryžiaus olimpiadoje po neutralia vėliava.

REKLAMA


TOK vadovas Thomas Bachas sekmadienį pareiškė, kad solidarizuojasi su Ukrainos sportininkų „sielvartu ir žmogiškomis kančiomis“, tačiau teigė, kad ne atskirų šalių vyriausybėms spręsti, kam dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose.


V. Klyčko, kuris kartu su broliu Vladimiru yra iškovojęs daugybę bokso titulų, sakė, kad žmonės yra „už arba prieš karą“.


„Labai norėčiau pakviesti Thomasą Bachą į Kyjivą, į Ukrainą, kad jis pats pamatytų sugriautus kaimus, miestus, pamatytų, kiek žmonių žuvo. Jis nesupranta... arba žaidžia kažkokius žaidimus su Rusija“, – sakė jis.


Lenkijos sporto ministras Kamilas Bortniczukas ketvirtadienį pareiškė, kad tikisi, jog 40 valstybių pasisakys prieš Rusijos ir Baltarusijos sportininkų įtraukimą į kitų metų žaidynes.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)