Kaip suprojektuoti stilingą ir gamtai draugišką vonios kambarį?

Kaip suprojektuoti stilingą ir gamtai draugišką vonios kambarį?


Šiais laikais, kai yra daugybė gamyklų, mes dažnai pamirštame saugoti aplinką nuo teršalų. Juk mes kvėpuojame užterštu oru ir žalojame patys save.


Pasirinkę aplinkai nekenkiančią vonios kambario įrangą bei baldus, galime sukurti ekologišką erdvę, padėti sumažinti taršą, taupyti vandenį ir energiją bei tausoti brangius išteklius.


Norėdami, kad jūsų vonios kambarys būtų gražus, stilingas ir tuo pačiu ekologiškas, ARSAN profesionalų komanda dalinasi keliais naudingais patarimais.


Sumažinkite vandens naudojimą


Dušai, tualetai ir vonios


Vandens taupymas yra labai svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti, kuriant ekologišką vonios aplinką. Didžiąją dalį jūsų namų vandens suvartoja vonios kambarys. Jūs galite to išvengti įrengdami dvigubo vandens nuleidimo mechanizmo unitazą ir mažą vandens srautą turinčius vandens maišytuvus.
Rekomenduojame įsigyti maišytuvų aeratorius, užtikrinančius tokį patį vandens slėgį, nenaudojant per didelio vandens kiekio. Panašiai ir tualetai su dvigubo nuplovimo sistema gali sutaupyti iki 50% vandens, palyginti su standartinėmis vandens nuleidimo sistemomis.

REKLAMA


Rinkdamiesi vonią, atkreipkite dėmesį į aukštos kokybės gaminius, kurie užtikrina ilgaamžiškumą. Rekomenduojame atkreipti dėmesį į SilkStone, aukštos kokybės vonias bei praustuvus, kurie yra ypatingai higieniški, lengvai prižiūrimi, atsparūs įvairioms cheminėms medžiagoms bei įbrėžimams. Be to, tai itin tvari medžiaga, kurią galima perdirbti antrą kartą.


Taip pat, įsitikinkite, kad naudojate ekologiškus higienos produktus, kuriuose nėra kenksmingų chemikalų arba plastikinių mikrogranulių, kurie gali dirginti odą ir teršti vietinius vandens kelius. Net ir dušo kempinė gali būti draugiška gamtai. Vienas tokių variantų – NICOL ATLANTIK natūrali plaušinė, kuri pašalina negyvas odos ląsteles bei aktyvina kraujotaką. Dėka organinės gaminio kilmės ši plaušinė suyra ir nedaro žalos aplinkai.


Kaip suprojektuoti stilingą ir gamtai draugišką vonios kambarį?


Prasutuvai, čiaupai ir vonios baldai


Didėjanti ekologiškų gaminių paklausa paskatino sukurti stilingus, tačiau aplinkai nekenksmingus praustuvus, čiaupus bei vonios baldus.


Jutikliniai vandens maišytuvai yra idealus sprendimas ten, kur reikalinga vandens srauto kontrolė. Šiuose ekologiškuose čiaupuose naudojamas infraraudonųjų spindulių jutiklis automatiniam vandens taupymo valdymui. Šiuolaikiniai sensoriniai maišytuvai yra praktiški, lengvai montuojami ir pasižymi šiuolaikišku dizainu, kuris suteiks vonios kambariui modernumo pojūtį.


Miško priežiūros tarybos (angl. Forest Stewardship Council) sertifikuoti baldai visada yra puikus pasirinkimas, norint būti tikriems, kad gaminys yra ekologiškas. Sertifikato garantija patvirtina, kad mediena yra pagaminta tvariai. Taip pat dažnai praktikuojamas senų baldų atnaujinimas. Pavyzdžiui, galite paimti seną komodą ir paversti ją praustuvo spintele. Senų baldų atnaujinimas yra vienas iš geriausių būdų išsaugoti gamtos išteklius ir sumažinti sąvartynų atliekas.

REKLAMA


Kaip suprojektuoti stilingą ir gamtai draugišką vonios kambarį?


Palaikykite švarų ir sveiką orą


Vėdinimas


Švarus ir sveikas oras yra esminis gerai suprojektuoto, tvaraus vonios kambario komponentas. Vonios kambarys paprastai yra drėgniausia vieta namuose, todėl norint, kad oras būtų gaivus ir švarus – reikalinga tinkama ventiliacija.


Per didelė drėgmė koncentruotoje erdvėje leidžia ir palaiko pelėsių bei grybelių augimą, o tai gali pakenkti statybinėms medžiagoms ir sukelti įvairių sveikatos problemų. Norėdami kontroliuoti drėgmės perteklių, įdiekite energiją taupantį ventiliatorių.


Orą valantys augalai


Orą valantys augalai taip pat gerina oro kokybę. Kambarinės gėlės ne tik palaiko švarų orą, bet ir suteikia erdvei estetikos, gaivos ir natūralumo pojūtį. Geriausiai valo ir drėkina orą Vėzdūnės, Chrizantemos, Trijuostės sansevjeros, Gebenės lipikės, Alavijai ir kiti panašūs žalieji augalai. Jie ne tik puošia aplinką, bet ir sugeria ore esančias kenksmingas medžiagas.


Kaip suprojektuoti stilingą ir gamtai draugišką vonios kambarį?


Naudokite energiją taupantį apšvietimą


LED apšvietimas


Apšvietimas yra pagrindinis daugelio namų ūkių sunaudojamos energijos kaltininkas. Vonios kambarys yra ta erdvė, kurioje reikia daug ryškios šviesos, tačiau tai nereiškia, kad jūsų sąskaita už elektrą turi būti kosminė.


Paprastai ekologiškiausias dirbtinio apšvietimo sprendimas yra LED lempos, kurių šviesos diodai yra itin efektyvūs, jie veikia iki 40 kartų ilgiau nei kaitrinės lemputės. Nors toks apšvietimas iš pradžių gali pareikalauti daugiau investicijų, galų gale sutaupysite daug daugiau lėšų elektros energijai ir lempučių keitimo išlaidoms. LED veidrodžiai sukuria natūralų apšvietimą ir turi IP apsaugos klasę, užtikrinančią atsparumą kietiesiems kūnams bei dulkėms, o taip pat skysčiams, tokiems kaip vandens purslai ar lašai.


Kaip suprojektuoti stilingą ir gamtai draugišką vonios kambarį?


Natūralus apšvietimas


Žinoma, efektyviausias būdas visai sumažinti elektros energijos sąnaudas – maksimaliai padidinti gaunamą natūralią šviesą. Rekomenduojame į vonios kambario interjero dizainą įtraukti didelius langus arba stoglangį. Taip pat labai naudinga vonios kambaryje pakabinti didelį veidrodį, kuris atspindės saulės šviesą ir sukurs ypač šviesią, atvirą erdvę.


Kaip suprojektuoti stilingą ir gamtai draugišką vonios kambarį?


Ekologiškas interjero dizainas vis populiarėja, todėl lengviau nei bet kada sukurti stilingus vonios kambarius, turinčius minimalų neigiamą poveikį aplinkai. „Žaliųjų“ vonios kambario įrangos, baldų ir kitų gaminių pasirinkimas yra platus, todėl tereikia šiek tiek skirti laiko paieškoms, kad rastumėte tai, kas geriausiai atitiktų jūsų poreikius.


Sukūrę tvarų, gerai suprojektuotą vonios kambarį, galiausiai padidinsite savo namo perpardavimo vertę ir padėsite jam išsiskirti iš konkurentų. O svarbiausia – švari gamta – sveika gyvenamoji aplinka.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)