Kokią buitinę techniką rinktis naujakuriams?

Kokią buitinę techniką rinktis naujakuriams?


Ne paslaptis, kad pavasarį, kuomet oras jau lepina malonia šiluma, o saulė atgaivina kiekvieną žalią plotelį, žmonėms taip pat norisi imtis naujų veiklų ar pagaliau užbaigti seniau suplanuotas. Dauguma naujakurių kraustymuisi renkasi būtent pavasarį, kuomet atliekant įvairiausius orus dar nealina karštis, o tuo pačiu metu nebetenka darbuotis ir apsimuturiavus žieminėmis striukėmis. Džiaugiantis įrengta apdaila ir kitais atliktais būtinaisiais darbais dažnai iškyla klausimas – o kaip įsirengti patogią buitį?

Įvertinkite savo poreikius


Prieš skubėdami žvalgytis buitinės įrangos parduotuvėse, skirkite laiko kruopščiam savo šeimos poreikių įvertinimui. Daugiau dėmesio skirkite kasdieniams buities darbams – indų plovimui, maisto gaminimui, drabužių skalbimui. Jei daug laiko praleidžiate darbe, o kuriami namai – būsima jūsų poilsio oazė, pradėkite būtent nuo šiems darbams skirtų prietaisų.

REKLAMA


Vienas pirmųjų buitinės technikos prietaisų, kurį turėtumėte įsigyti, be abejo, yra skalbyklė. Žinomiausi gamintojai siūlo daugybę pačių įvairiausių modelių su naujausiomis programomis ir technologijomis, tad išsirinkti gali būti gana keblu. Tokiu atveju derėtų žinoti, kiek ir kokių drabužių per savaitę planuojate skalbti ir kaip šie poreikiai keisis ateityje, pavyzdžiui, sulaukus šeimos pagausėjimo. Jei nuolat pamirštate padžiauti šlapius skalbinius, rinkitės skalbyklę su džiovinimo funkcija ar atskirai įsigykite aukštos kokybės džiovyklę. Tiesa, toks pasirinkimas gali lemti kiek didesnį elektros energijos suvartojimą, tačiau tikrai sutaupys daugybę jūsų laiko.


Ne mažiau svarbu pasirūpinti ir virtuvės įranga, kuri leis patogiai ir sklandžiai ruošti visos šeimos mėgstamiausius patiekalus. Išsirinkti tinkamiausią viryklę ir orkaitę gali pasirodyti ne toks ir lengvas uždavinys. Tokius pirkinius geriausia planuoti pagal šeimos narių skaičių – kuo didesnė šeima, tuo didesnės buitinės įrangos jums reikės. Jei netolimoje ateityje planuojate šeimos pagausėjimą, iškart daugiau dėmesio skirkite ne mažytėms kaitlentėms, o didesnei, patogesnei viryklei, ant kurios vienu metu galėsite ir paruošti pusryčius tėveliams, ir išvirti mažylio mėgstamą košelę. Rinkdamiesi viryklę taip pat atkreipkite dėmesį į jos veikimo principą, nes įsigijus indukcinę viryklę teks pasirūpinti ir jai tinkamais puodais bei keptuvėmis. Jei ypač taupote savo laiką ir grįžę po dienos darbų nesate nusiteikę leisti laiko gamindami, įsigykite daugiafunkcį puodą. Tereikės supjaustyti produktus ir sudėjus juos pasirinkti programą ir gaminimo laiką. Įžengsite pro duris, o namie jau kvepia vakariene.

REKLAMA


Turbūt mažai kas paneigtų faktą, jog po sočių pietų ar jaukios šeimos vakarienės mažiausiai norisi leisti laiką plaunant indų kalnus. Šiuo atveju jūsų brangų laiką išgelbės ekonomiška ir patogi indaplovė. Pastarąją taip pat pravartu rinktis pagal šeimos dydį bei poreikius – jei mėgstate gaminti, žinote, kiek indų po to tenka plauti. Čia taip pat atrasite daugybę funkcijų ir įvairiausių plovimo technologijų, tad renkantis tokį virtuvės pagalbininką taip pat svarbu skirti tam pakankamai laiko. Žinoma, atkreipkite dėmesį ir į tai, ar patogu bus įvesti vandens prieigą bei nutekėjimą.

Ne mažiau svarbu ir kompaktiškumas


Vaikštant ir žvalgantis buitinės technikos parduotuvėje gali pasirodyti, kad naujiems namams reikia visko – ir elektrinės mėsmalės, ir kokteilių trintuvo, ir kavos aparato... Tačiau atminkite, kad pirmiausia svarbu įsigyti tik būtiniausią įrangą, be kurios jūsų kasdienis gyvenimas taptų tikrai sudėtingas. Papildomų virtuvės, vonios ir kitų namų įrenginių įsigysite laikui bėgant. Apsigyvenę naujame būste galėsite įvertinti, ko jame trūksta, o kas nelabai nereikalinga. Jei būstas, kuriame įsikursite, nėra labai didelis, apsvarstykite ir buitinės technikos kompaktiškumą. Stokojant vietos verčiau rinktis „du viename“ variantus, tokius kaip skalbyklė su džiovinimo funkcija ar orkaitės ir kaitlentės komplektas. Taip sutaupysite vietos savo naujuosiuose namuose, be to, nereikės atsisakyti nė vieno iš nusižiūrėtųjų buitinių įrenginių.



Apsispręsti padės specialistų patarimai


Jei, vis dėlto, renkantis buitinę techniką naujiems namams klausimų turite daugiau nei atsakymų, verta kreiptis pagalbos į šios srities žinovus. Pradėti verta nuo interjero dizainerio patarimo – jis savo patyrusiu žvilgsniu įvertins, kokia buitinė technika praverstų jūsų namuose. Be to, patars, kaip patogiai sumontuoti baldus ir įrangą, kad tvarkytis namuose būtų patogu, o naudojantis karščio įrenginiais – ir saugu. Turėdami aiškesnę viziją galite apsilankyti parduotuvėje, kurioje konsultantas supažindins su asortimentu ir padės surasti geriausią variantą. Tiesa, įsigydami buitinės technikos atkreipkite dėmesį ir į jų kainą. Aukštos kokybės, ilgaamžiai buities prietaisai neretai yra kiek brangesni. Visais paskolų klausimais taip pat verta kreiptis į šios srities profesionalus, kurie patars, kaip tinkamai planuoti šeimos biudžetą bei pasiūlys lanksčių sąlygų kreditą jūsų svajonių būsto įrengimui.


Įsikurdami naujuose namuose nepamirškite įvertinti ir daugybės kitų faktorių – buitinės technikos keitimo galimybių, montavimo ir prijungimo sprendimų. Tik kruopščiai įvertinę visus aspektus galėsite sukurti darnų ir patogų namų interjerą, kuris atitiks visos jūsų šeimos poreikius bei pateisins lūkesčius.


Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)