Egzaminų sesija: 5 būdai, kaip jiems pasiruošti

Egzaminų sesija: 5 būdai, kaip jiems pasiruošti


Artėjantis brandos egzaminų laikotarpis ne vienam dvyliktokui kelia stresą ir nerimą. Juo labiau, kad trečią mėnesį moksleiviai mokosi nuotoliniu būdu. Pasiruošti egzaminams gali padėti ne tik vadovėlių ir savo sukauptų konspektų skaitymas, bet ir išmaniosios technologijos. Mokymąsi jos gali paversti lengvesniu ir įdomesniu užsiėmimu. Dalijamės penkiais patarimais, kaip kompiuteris ir telefonas gali padėti lengviau pasiruošti egzaminams.


Susikurkite tinkamą mokymosi aplinką


Visų pirma, prieš pradėdami ruoštis egzaminams, pasirūpinkite tinkama mokymosi aplinka. Kompiuterio monitoriaus viršus turėtų būtų jūsų akių lygyje, 46-77 cm atstumu nuo veido, ne per daug nuleistas ar atloštas, o tokioje pozicijoje lyg laikytumėte prieš save dokumentą, kurį norėtumėte perskaityti. Antraip, galite greitai pavargti, pajusti akių, kaklo, pečių skausmus, kurie tikrai nemotyvuos mokytis.


Jauki ir tvarkinga mokymosi aplinka, neblaškys jūsų dėmesio, todėl bus lengviau susikaupti. Kūrybiškai pažiūrėkite į savo mokymosi erdvę – jei norisi, perstumdykite baldus ar papuoškite kambarį gėlėmis.

REKLAMA


Susiplanuokite dienotvarkę


Siekiant nuosekliai pasiruošti egzaminams, labai svarbu tinkamai susiplanuoti laiką. Išmanieji telefonai turi kalendoriaus ir priminimų funkcijas, kurios šiais laikais nebėra naujiena, tačiau gali labai pasitarnauti norint neužmiršti ko nors svarbaus.


Pasidarykite mokymosi planą ir elektroniniame kalendoriuje pasižymėkite, kurią dieną ir kokiam egzaminui ruošitės. Taip išvengsite blaškymosi tarp skirtingų dalykų. Taip pat, tiksliai nusistatykite laiką, kada pradėsite ir kada baigsite mokytis, nepamiršdami įterpti pertraukų. Naudodamiesi priminimų funkcija dar griežčiau užtikrinsite, kad nieko nepraleidote. Jei matysite, kad kažko nespėjate, visuomet galėsite perdėlioti savo mokymosi planą telefone ar kompiuteryje.


Pasiruošti padės ir vaizdo pamokos


Jei esate vienas iš tų žmonių, kuriems geriau sekasi įsiminti išgirstą informaciją nei ją skaityti pačiam, jums gali pagelbėti ir vaizdo pamokos. Tokios pamokos turi ne vieną privalumą – jas galima žiūrėti, atsisukti ir sustabdyti bet kada, kada suplanavote. Taip pat, šias pamokas galite stebėti kompiuterio, planšetės ar telefono ekrane.

REKLAMA


Be abiturientų laukiančių egzaminų raštu, jiems reikės pademonstruoti ir savo kalbėjimo žinias. Pasiruošti viešajam kalbėjimui taip, kaip jam ruošiasi tikri profesionalai galima apsilankius „Samsung“ skaitmeninių įgūdžių lavinimo programos „Skaitmeninis moksleivio IQ“ interneto svetainėje. Vaizdo pamokoje sukaupta patirtimi pasidalinusi kūrybos vadovė ir reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė sako, kad norint sklandžiai kalbėti, būtina iš anksto viską apgalvoti.


Svarbiausia išmokti kalbėti raiškiai, tobulinti savo žodyną. Galbūt netgi reikėtų padirbėti su intonacija, kūno kalba, pamėginti pratimus padedančius atsipalaiduoti. Beje, tinklalapyje pateikta informacija padės pasiruošti ne tik viešai kalbėti, bet ir suvaldyti jaudulį.

Atsisiųskite naudingas programėles


Turėdami išmaniuosius telefonus, net nepastebėdami nuolat tikriname socialinius tinklus, žaidžiame žaidimus ir kitaip naudojame juos laisvalaikiui. Tačiau dažnai pamirštame, kad galime atsisiųsti įvairių programėlių, kurios padės įdomiau ir efektyviau mokytis.


Pavyzdžiui, geriau pasiruošti egzaminams gali pagelbėti ne kas kitas, o kortelės. Tiesa, tam visai nereikia naudoti popieriaus, jo karpyti ir rašyti ilgiausių tekstų. Atsisiųskite nemokamas „Flashcards“ arba „Tinycards“ programėles, kurios padės lengviau išmokti įvairių kalbų žodžius ir frazes. Taip pat, jomis naudojantis galite ruoštis istorijos ar biologijos egzaminams.

Virtualūs pamokų pasikartojimai


Nepamirškite, kad ruošiantis egzaminams, jums visai nebūtina nuobodžiai leisti laiką vienam. Naudojantis telefonu ar kompiuteriu, galite paskambinti savo klasės draugams ir mokytis kartu. Naudodamiesi nemokamomis vaizdo programėlėmis, sugalvokite įvairių žaidimų ir viktorinų. Galite pasikeisdami užduoti vienas kitam klausimus, taip lengviau ir įdomiau pakartosite jau žinomą informaciją.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>