Netaktiškas drabužių pasirinkimas įmonės vakarėliui: kaip jo išvengti?

Netaktiškas drabužių pasirinkimas įmonės vakarėliui: kaip jo išvengti?


Įmonių vakarėliai – delikatus reikalas. Jiems galioja ne tik vietos ir temos aprangos kodas, bet ir subtilumo kriterijus. Noras išsiskirti stilingu įvaizdžiu atrodo užkoduotas mūsų DNR, tačiau nevalia pamiršti, kad kolegas matysite ir šventėms pasibaigus. Kita vertus, šis trumpas sezonas pasibaigia akimirksniu, o mūsų spintose lieka nebepritaikomi deriniai, primenantys apie nuostolingą investiciją ir galbūt nevykusį pasirinkimą.


Stilistų triukai, taupantys laiką


Stilistų triukas, padedantis taupyti laiką ir nepasiklysti pasiūloje, – rinktis tuos prekių ženklus, kurių asortimentas mažesnis, tačiau pritaikytas atitinkamai auditorijai. Šių prekių ženklų dizaineriai aiškiai žino, ko nori jų klientai, dėl to kuria tik tai, kas aktualu jiems. Pavyzdžiui, šių metų kalėdinę „Monton" kolekciją sudaro drabužiai, kuriuose naujausios tendencijos ir spindesys dera su laikui nepavaldžiais klasikiniais siluetais. Tokie pirkiniai – tai investicija į garderobą, kuriame visuomet yra ką apsirengti. O štai elegantiška estetika garsėjantys „Ivo Nikkolo" kiekvieną drabužį kuria taip, kad jis būtų lengvai pritaikomas kasdienybėje. Būtent šiuo kriterijumi remiasi asmeniniai stilistai, kurdami garderobą savo klientams.

REKLAMA


„Jeigu planuojate ką nors įsigyti, siūlau pirmiausia atkreipti dėmesį į tokius drabužius, kurie bus praktiški ir juos galėsite vilkėti ne tik per vakarėlį. Tarkime, švarkas: vakare jį galite derinti su turima suknele ir diržu, o darbo dieną su džinsais ar klasikinėmis kelnėmis", – pataria stilistė Viktorija Šaulytė.


Kelnių kostiumas visiems gyvenimo atvejams


Jeigu darbo vakarėliai bei renginiai jums vis dar tampa iššūkiu apsirengti, vadinasi, šio derinio jūsų spintoje nėra. Kelnių kostiumas – itin stilingas ir praktiškas pirkinys, o progos jį dėvėti – nesuskaičiuojamos. Jis visuomet atrodo išskirtinai ir niekada vulgariai. Kiekvienais metais dizaineriai siūlo išmėginti vis naujas šio drabužio formas ir spalvas. Šį sezoną itin madingos avietinė bei tamsiai žalia yra taip pat lengvai derinamos su kitais klasikiniais tonais. Šventėms pasibaigus galėsite kostiumą išskaidyti dalimis ir dėvėti jį su darbui skirtais drabužiais. Mėgstančioms dėmesį „Ivo Nikkolo" dizaineriai sukūrė išskirtinį „pižamos" silueto švarko ir kelnių komplektą. Derinamas su prabangiais papuošalais ir klasikiniais stiletto bateliais jis padės sukurti nepamirštamą įvaizdį.

REKLAMA


Mėgstančioms sukneles


Jei visgi geriau jaučiatės vilkėdama suknelę, rinktis teks itin atsakingai. Didžiulė modelių, spalvų ir raštų pasiūla didina ir galimybes suklysti. Kas tinka restorane su draugais, ne visuomet tiks toje pačioje vietoje kolegų apsuptyje. Taigi, į ką atkreipti dėmesį renkantis suknelę darbo šventei? 


Pirmiausia – ilgis. Jis turėtų siekti bent jau kelius. Trumpa suknelė tokio pobūdžio vakarėlyje – seksualus, tačiau klaidingas sprendimas. O štai midi ilgis ne tik subtilus, bet ir itin madingas pasirinkimas, pastebėtas ne viename aukštosios mados kolekcijų pristatyme.


Kita sritis – dekoltė. Jeigu renkatės kaklą ilginančią V formos iškirptę, atkreipkite dėmesį, ar ji nėra per gili. Stilistė Viktorija Šaulytė pabrėžia dar vieną svarbų kriterijų – tinkamą drabužio dydį – šios klaidos neužmaskuos net ir naujausios mados tendencijos.


Pritaikius šiuos tris kriterijus ir susiaurinus pasirinkimų ratą, toliau galima drąsiai eksperimentuoti ir suknelės puošnumą vertinti pagal raštus, spalvas ir medžiagas. „Ivo Nikkolo" dizaineriai siūlo rinktis lengvus plazdančius audinius, pastelines spalvas, prabangų grandinėlių arba kiek dalykiškesnį geometrinį raštą. Mados industrijai judant tvarumo ir atsakingo vartojimo kryptimi, pačiomis madingiausiomis šį sezoną neabejotinai tampa marškinių tipo arba susiaučiamos suknelės, kurias vėliau lengvai pritaikysite ir kasdieniame garderobe.



Blizgesys


Rinktis praktiškai – sumanu, tačiau atsispirti blizgesio vilionėms nelengva. Kita vertus, net ir akį traukiantis tviskėjimas gali tapti racionaliu pasirinkimu. Tai tokia pati laikui nepavaldi klasika kaip ir maža juoda suknelė. Tereikia tinkamai išsirinkti formą, ir jūs visada turėsite, ką apsirengti gavusi netikėtą kvietimą į šventę. Čia svarbiausia taisyklė – pusiausvyra. Uždara dekoltė ir ilgos rankovės pavers tviskantį drabužį tinkamu ne tik draugų vakarėliui, bet ir įmonės šventei. Šių metų naujiena tapo įprastą metalo blizgesį pakeitusi, smulkiomis dalelėmis žibanti žalia, kurią savo kolekcijoje pristatė prekės ženklas „Monton".


Velnias slypi detalėse


Kelnių kostiumas, lengvo audinio midi suknelė arba subtilių formų tviskantis drabužis garantuoja, kad darbo vakarėlyje atrodysite stilingai, įsimintinai ir subtiliai. Tačiau atminkite, kad velnias slypi detalėse. „Nepamirškite, kad įvaizdį sudaro ne tik drabužiai ar avalynė, bet ir lūpų dažai, kvepalai bei šukuosena. Taip pat apgalvokite, ar prie pasirinkto įvaizdžio tikrai tinka ir ar yra reikalingos pėdkelnės, nes kartais jos gali labai suprastinti tikrai puikų derinį!" – primena stilistė Viktorija Šaulytė.


Makiažo topų viršūnėje jau kurį laiką karaliauja sveikata spindinti oda, minimalus akių makiažas bei sodrios lūpų spalvos. Įmantrios šukuosenos taip pat vis dar negrįžo į madą. Tad ir šventei pakaks tik formavimo priemonėmis paryškinti natūralią savo plaukų tekstūrą arba sukelti juos į tvarkingą kuodą. Svarbi detalė – kvepalai. Šiuo metu itin populiarūs nišiniai, stiprūs, uniseks kvapai, užuodžiami tik būnant šalia jūsų ir jokiu būdu nepavirstantys lydinčiu šleifu. 

REKLAMA


Sėkmė vyrams


Vyrams šį sezoną itin pasisekė. Madingiausias šių metų drabužis yra kartu ir pats praktiškiausias. Taip, tai – juodas kostiumas. Jei iki šiol šio drabužio jūsų spintoje dar nebuvo, jis gali tapti puikia Kalėdų dovana sau už sėkmingus metus. Juodas kostiumas – tai būdas parodyti dėmesį detalėms. Tad jei tokį savo spintoje jau turite, metas pagalvoti apie aksesuarus: fantazijas, kaklaraiščius, varlytes, kaklaskares, sąsagas. Taip pat šiemet aukštosios mados namų dizaineriai priminė, kad kojinės – ne tik būtina aprangos detalė, bet ir stiliaus išraiška. Jas drąsiai derinkite prie minėtų aksesuarų spalvų. Užuomina į pasirinktas kojines gali tapti fantazijoje ar kaklaraištyje vyraujantys tonai. Jei visgi nuspręsite save apdovanoti ir nauju kostiumu – žvilgtelėkite į švarko atlapus. Jie šį sezoną kiek didesni, dengti aksomu arba atlasine juostele.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)