Televizorių ypatybės: kada verta rinktis LED, OLED arba LCD tipus?

Televizorių ypatybės: kada verta rinktis LED, OLED arba LCD tipus?


Jau seniai praėjo kineskopinių televizorių era ir visi siūlomi modeliai yra plonyčiai, vos storesni už ant sienos kabantį paveikslą. Ir nors visi ekranai pasižymi itin mažu ekrano storiu, bet skirtingos technologijos ekranai truputį skiriasi. Išsiaiškinkime ar skirtumas pastebimas ir ar reikėtų išskirti kažkurį ekrano tipą.


LCD ekranas. Šio tipo ekranai yra gaminami jau kurį laiką. Žinoma, gamintojai nuolatos tobulina ir šią technologiją, bet pagrindiniai veikimo principai išlieka nepakitę. Būtent šio tipo televizoriai varžėsi su plazminiais televizoriais ir kaip matome plazminiai ekranai pralaimėjo, jų jau nėra prekyboje. LCD ekrano pikseliai patys nespinduliuoja šviesos. Jie pakeičia spalvą į reikiamą, o už jų esanti šviesa apšviečia pikselius, taip sukuriamas vaizdas ekrane. Šio tipo įrenginiai sunaudoja mažai elektros energijos, be to patys įrenginiai nėra labai brangūs. Vis dėlto rekomenduojama šio tipo įrenginius rinktis su įstrižaine iki 40 colių, nes didesniems ekranams geriau tinka kitos technologijos.

REKLAMA


LED ekranas. Šie ekranai naudoja šiek tiek patobulintą LCD technologiją. Tiesiog naudojamas kitoks apšvietimas, kuris yra efektyvesnis. Šio tipo ekranai dar skirstomi į Edge LED, kur apšvietimas įrengtas perimetru ir Full led, kur apšvietimo elementai yra visame plote. Pastaroji technologija yra tobulesnė. Šie televizoriai būna ypač ploni ir suvartoja labai mažai elektros energijos.


OLED ekranas. Tai šiuo metu rinkoje esanti tobuliausia technologija. Žinoma, ji dar bus tobulinama, bet jau dabar yra pasiekiami labai aukšti rezultatai. Kiekvienas pikselis šviečia pats, todėl gali būti pasiekiamas labai didelis kontrastas, tikroviška juoda spalva ir labai aukšta skiriamoji geba. Vienintelis minusas tai įrenginio kaina, kuri bus didesnė nei kitų tipų įrenginių.


Natūralu, kad gamintojai ieško būdų išsiskirti ir sėkmingai tobulina technologijas, kad galėtų dar labiau nustebinti pirkėjus. Na, o vartotojams belieka išsirinkti norimą produktą ir mėgautis. Daugiau informacijos, prekių pasirinkimą rasite apsilankę Pigu.lt.


Partnerių informacija.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)