3 būdai, kaip pagerinti savo miego kokybę

3 būdai, kaip pagerinti savo miego kokybę


Ar žinojote, kad vidutiniškai žmogus per savo gyvenimą praleidžia net 26 metus miegodamas? Kokybiškas miegas yra būtinas gerai emocinei ir fizinei sveikatai. Tik gerai pailsėję, galime efektyviai ir produktyviai dirbti, tinkamai sutelkti dėmesį ir elgtis sąmoningai. Šiame straipsnyje atskleisime jums tris būdus, kaip galite pagerinti savo miego kokybę.


Partnerių turinys


1. Miegamasis – poilsio oazė

Vienas svarbiausių dalykų, norint užtikrinti kokybišką miega, tai komfortiška aplinka. Savo miegamąjį paverskite atsipalaidavimo oaze. Naudokite jame neutralias spalvas, kurios neblaškytų dėmesio. Taip pat stenkitės šiame kambaryje palaikyti tvarką ir švarą. Investuokite į kokybišką lovą, čiužinį ir patalynę. Pavyzdžiui, puikus pasirinkimas tiek poroms, tiek miegantiems po vieną galėtų būti lietuviškos dvigulės lovos. Daugiau apie jas galite sužinoti spustelėję ant pateiktos nuorodos.


2. Miego grafikas ir dienoraštis

Jei norite pagerinti savo poilsio kokybę, susikurkite miego grafika. Stenkitės eiti miegoti ir keltis visuomet tuo pačiu metu. Taip jūsų organizmas pripras prie rutinos, todėl ryte bus lengviau atsikelti, o vakare – užmigti. Svarbu nepamiršti, jog rekomenduojama poilsiui skirti bent 8 valandas per parą. Kasdienis miego dienoraštis gali padėti sekti, kaip gerai miegate, ir nustatyti veiksnius, padedančius arba kenkiančius kokybiškam miegui.

REKLAMA


3. „10-3-2-1-0“ taisyklė

„10-3-2-1-0“ taisyklė – tai konkrečių užduočių planas, skirtas paruošti kūną bei protą ramiam ir kokybiškam miegui. Taigi, štai ką reiškia ši taisyklė:


● 10 valandų prieš miegą: nebevartokite kofeino;
● 3 valandas prieš miegą: nebevalgykite ir negerkite alkoholio;
● 2 valandas prieš miegą: nebedirbkite;
● 1 valandą prieš miegą: nebesinaudokite ekranais (telefonu, televizoriumi, kompiuteriu);
● 0: tikėtina, tiek kartų ryte paspausite žadintuvo mygtuką „snausti“.


Šios taisyklės laikymasis gali padėti geriau išsimiegoti ir atsikelti žvalesniems.


Kokybiškas miegas yra labai svarbus geros savijautos ir sveikatos aspektas. Jis padeda atkurti organizmo funkcijas, stiprina imuninę sistemą, pagerina nuotaiką, koncentraciją ir leidžia lengviau susidoroti su stresu. Taigi, užtikrinkite, kad poilsiui skiriate pakankamai laiko ir dėmesio.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)