Keletas sumanių taupymo būdų šventiniam sezonui

Keletas sumanių taupymo būdų šventiniam sezonui


Šventinis sezonas kiekvienais metais atneša daugybę iššūkių – įstringame miesto kamščiuose, skubame dekoruoti namus, apsilankyti kalėdinėse mugėse ir paskanauti gardžiausių skanumynų, o didžiausiu galvosūkiu tampa dovanų pirkimas. Tiesa tokia, kad visi šie užsiėmimai reikalauja daugiau ar mažiau išlaidų, o jų esant tiek daug, gali tapti sunku viską sklandžiai kontroliuoti. Tam, kad šventinis sezonas netaptų vienu dideliu finansiniu iššūkiu, sumanu vadovautis keliais paprastais patarimais, kurie apsaugos jūsų piniginę nuo staigaus ir vėliau sunkumų sukeliančio plonėjimo.


Apgalvokite pirkimo strategiją

Prieš pradedant intensyvųjį šventinį apsipirkimą, skirkite laiko išsamiam pirkinių apgalvojimui ir paties apsilankymo parduotuvėse procesą. Pradėkite nuo šiemet šventėms skirto biudžeto – apžvelkite savo pajamas ir įvertinkite sutaupytą sumą – taip bus lengviau nuspręsti, kokią dalį galite skirti dekoracijoms, šventinio stalo gardėsiams ir pačioms dovanoms. Specialistai taip pat nerekomenduoja pradėti pirkimo „maratono“ neapgalvojus ar nepasižvalgius dovanų internete – taip rizikuojate išleisti gerokai daugiau, nei to iš tikrųjų reikėtų.

REKLAMA


Verčiau sudarykite sąrašą, kuriame būtų pravartu nurodyti konkrečias prekes ir jų kiekius, o šalia – ir parduotuves, kuriose šių galima įsigyti. Turėdami tokį paruoštuką, sugrupuokite prekes pagal parduotuvių lokacijas mieste – taip sutaupysite daug brangaus laiko. Žinoma, šiandien dauguma žmonių dovanas įsigyja internetu, tačiau net ir čia svarbu apdairumas – nepasiruošę pirkimui, galite patirti nuostolių pirkdami įvairias menkos vertės smulkmenas ir prarasti daug pinigų papildomai mokėdami už kiekvienos jų pristatymą.


Nuosekliai planuokite išlaidas


Natūralu, kad gruodis yra vienas daugiausiai išlaidų reikalaujančių mėnesių – puošiame namus, kviečiame draugus ir artimuosius šventinės vakarienės, apipilame mylimiausius žmones, kolegas ir gimines dovanomis ir kitaip lepinamės šio sezono malonumais. Tiesa, taip pasiduodant pirkimo bumui nesunku paslysti ir išleisti sunkiai suvokiamas sumas, gerokai viršijančias viso mėnesio biudžetą.

REKLAMA


Tam, kad mėnesio pabaigoje netektų skaičiuoti kiekvieno cento, išlaidas nuosekliai turėtumėte susiplanuoti vos gavę atlygį už darbą. Pagalvokite, kokią sumą skirsite dovanoms, šventiniams gardėsiams, apsilankymams kalėdinėse miesto mugėse ir įvairiems gardėsiams. Nepamirškite įvertinti ir to, kad šį mėnesį, ko gero, keliausite daugiau nei įprasta, todėl palikite finansinio rezervo ir kuro išlaidoms. Jei dovanas įsigyti planuojate per keletą apsilankymų prekybos centruose ar kitose pardavimų vietose, po kiekvienos tokios išvykos būtinai peržvelkite išlaidas ir objektyviai įvertinkite savo pirkimo įpročius.


Tiesa, gali būti, kad vos po vieno apsipirkimo pastebėsite, kad turima suma ištirpo greičiau nei tikėtasi, todėl vertėtų pagalvoti apie papildomas priemones. Galite apriboti dekoracijoms ar kitiems nebūtiniems akcentams skirtą sumą, taip pat sumažinti išvykų skaičių ir įsigyti dovanas taupiau pasinaudodami ypatingais pasiūlymais ar tiesiog apsipirkdami internetu. Vis dėlto, matydami, kad turimos sumos šventėms tikrai nepakaks, apsvarstykite papildomo skolinimosi galimybę GENERAL FINANCING BANKE, tik prieš priimdami sprendimą skolintis, būtinai įvertinkite tikrąjį poreikį ir pasverkite savo galimybę grąžinti šią sumą.
Skirkite laiko analizei


Net jei šiemet sutaupyti šventinio sezono metu nepavyko, nenuleiskite rankų! Svarbiausia padaryti naudingų ir ateityje praversiančių išvadų. Jei teko išleisti daugiau nei planuota, būtinai įvertinkite faktorius, kurie lėmė tokias pasekmes – galbūt kitąmet verčiau pasižvalgyti dovanų internetu ir pasinaudoti Juodojo penktadienio ar Kibernetinio pirmadienio pasiūlymais, kurie gali padėti sumažinti šias išlaidas. Žinoma, tokiu atveju ir apie dovanas turėtumėte pradėti galvoti kur kas anksčiau – tai padaryti bus lengviau, jei visus metus užrašinėje pasižymėsite draugų ir artimųjų nejučiomis paminėtus norus ar pomėgius.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)