3 nealkoholinių kokteilių receptai Naujųjų metų sutikimui – nustebins gaiviais šventiškais skoniais

3 nealkoholinių kokteilių receptai Naujųjų metų sutikimui – nustebins gaiviais šventiškais skoniais


Naujųjų metų sutikimo šventė – puiki proga išbandyti dar neragautus, skoniais ir spalvomis žavinčius nealkoholinius kokteilius. Šventiškumo gėrimams gali suteikti nealkoholinio putojančio vyno burbuliukai, o nektarai, vaisiai ir uogos leis atkartoti visame pasaulyje garsius ir įdomią istoriją turinčius kokteilius.


Elektroninė kasdienių prekių ir maisto parduotuvė „Barbora“ dalijasi trimis nealkoholinių kokteilių receptais Naujųjų metų šventei, kuriuos pagaminti bus paprasta, o rezultatas nustebins.


Nealkoholinis kokteilis „Bellini“


„Bellini“ – kokteilis, kildinamas iš Venecijos. Sakoma, kad šį kokteilį, kuriam naudojamas putojantis vynas ir persikų nektaras, maždaug 20 a. viduryje pirmasis pagamino italas Giuseppe Cipriani, Venecijoje įkūręs ir savo barą.


Kodėl italas pasirinko kokteilį pavadinti būtent „Bellini“ – Renesanso laikų tapytojo Giovanni Bellini garbei? Regis, persikinė kokteilio spalva baro savininkui priminė vieną iš Giovanni Bellini paveikslų ir jame vaizduojamo apdaro spalvą.


Kokteilis „Bellini“, nors gali asocijuotis su vasara, šiuo metu populiarus ir mėgstamas visais metų laikais. Citrusinių vaisių ir žalių obuolių aromatu pasižymintis nealkoholinis putojantis vynas, papildytas persikų nektaru ir šviežiais vaisiais, džiugina tiek skoniu, tiek išvaizda.

REKLAMA


1 taurei reikės:


300 ml nealkoholinio putojančio vyno
100 ml persikų nektaro
1 persiko


Paruošimas: Į taurę įpilkite 1/3 dalį persikų nektaro. Iki viršaus pilkite nealkoholinio putojančio vyno. Paruoštus kokteilius papuoškite persiko skiltele.


Nealkoholinis kokteilis ,,Shirley Temple“


Shirley Temple buvo žymi JAV aktorė, išgarsėjusi dar vaikystėje – karjerą pradėjo būdama vos trejų metukų, 1931 m. Jos vardu pavadintas kokteilis – nealkoholinis, gardus ir gaivinantis gėrimas, laikui bėgant įgavęs variacijų.


Šiuo metu kokteilis dažnai gaminamas naudojant citrinų skonio limonadą, tačiau Naujųjų metų išvakarėse, siekiant suteikti gėrimui daugiau šventiškumo, vietoj limonado galite rinktis nealkoholinį putojantį vyną. Rezultatas – prabangus, bet gaivus, kiek vaisinio skonio kokteilis, kurį papuošę ir patiekę tulpės formos taurėje, galėsite mėgautis šventiniam vakarui puikiai tinkančiu gėrimu.


1 taurei reikės:


200 ml nealkoholinio putojančio vyno
20 ml grenadinų skonio sirupo
1-2 konservuotų vyšnių kokteiliams
1 apelsino skiltelė
Pilna taurė smulkinto ledo

REKLAMA


Paruošimas: Taurę pripildykite smulkintu ledu, pilkite sirupą ir nealkoholinį putojantį vyną. Atpjaukite griežinėlį apelsino, lenkite jį pusiau ir mediniu smeigtuku pritvirtinkite vyšnią papuošimui. Dėkite ant taurės viršaus.


Žiemiška nealkoholinio kokteilio „Mimoza“ versija


Jei Naujuosius metus norite pasitikti su spalvingais, gaiviais ir vaisiškų skonių kokteiliais, nepamirškite ir jau klasika tapusio kokteilio „Mimoza“. Tradiciškai kokteilis gaminamas maišant putojantį vyną ir apelsinų sultis, tačiau jei norėtumėte šventiškos, žiemos švenčių nuotaiką atspindinčios kokteilio versijos, apelsinų sultis pakeiskite spanguolių.


1 taurei reikės:


100 ml spanguolių sulčių
300 ml nealkoholinio putojančio vyno
Keleto šviežių spanguolių puošimui
Šviežių rozmarinų šakelės puošimui


Paruošimas: Į taurę supilkite spanguolių sultis. Tuomet iki taurės viršaus pilkite putojantį vyną, įberkite spanguoles ir papuoškite taurės viršų rozmarinų šakele. Dekorui galite naudoti ne tik rozmariną, bet ir apelsino griežinėlį arba taurės kraštą papuošti cukraus granulėmis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)