15 idėjų, kaip papuošti namus Kalėdoms

15 idėjų, kaip papuošti namus Kalėdoms


Kalėdų sezonas yra gražiausias metų laikas. Žinote, kas jį padaro dar geresnį? Namų puošimas kalėdinėmis dekoracijomis! Norėdami, kad kiekvienas namų centimetras įgautų šventinę nuotaiką, pasinaudokite šiomis kūrybiškomis dekoravimo idėjomis. Nesvarbu, ar mėgstate tradicinį dekorą, ar ką nors išskirtinio, garantuojame, kad šiame sąraše rasite, ką norėsite atkurti.


Papuoškite duris tarsi dovaną


Tai tinka visoms durims, įskaitant spinteles ir net šaldytuvą! Durims papuošti galite naudoti vyniojamąjį popierių, kaspiną arba juostelę. Tvari idėja - naudoti dovanų popieriaus likučius. Iš medžiagų sukurkite mielą dizainą, pavyzdžiui, sniego senį, apvyniokite visas duris arba tiesiog užriškite kaspinėlį.


Dovanų popierius taip pat gali puikiai atrodyti ant medinių laiptų priekinės dalies. Tereikia iškirpti gabalėlius ir pritvirtinti juos lipnia juostele.


Kalėdų eglės formos servetėlės


Pagyvinkite savo stalo aplinką origami įkvėptomis servetėlėmis. Pradėkite nuo standartinės žalios servetėlės sulankstymo į Kalėdų eglutės formą. Tada papuoškite savo kūrinį mini burbuliniais žaisliukais.

REKLAMA


Nepamirškite subtilumo


Šventinis dekoravimas nebūtinai reiškia maksimalizmą. Galima sukurti ramią, nuotaikingą erdvę virš durų rėmo pakabinant žalią girliandą, prikraunant pilną krepšį didelių kalėdinių žaisliukų ir ant spintos pakabinant popierinę eglės šakelę. Subtilu, nesudėtinga ir nesenstama.


Galvokite ne tik apie eglutę


Kodėl visas šventinis džiaugsmas turėtų atitekti eglutei? Papuoškite savo židinio atbrailą blizgučių ar visžalių lapų girliandomis, susiedami jas tarpusavyje, kad sukurtumėte puošnų vaizdą. Įsileiskite gamtą į namus, vazą prikrovę sezonine žaluma ir raudonomis uogomis. Išdėliokite žavius sniego besmegenius ir sniegu padengtas miniatiūrines eglutes, kad pajustumėte vaikystės nostalgiją. Pakartotinai panaudokite praėjusių metų dovanų pakavimo juosteles. Pridėkite šviečiančių dekoracijų, kad būtų šilta ir jauku.


Pasitelkite į pagalbą spragtukus


Jei siekiate retro stiliaus, išsitraukite spragtukus. Šie mieli daiktai puikiai dera su įvairiomis kitomis šventinėmis dekoracijomis. Jų galima rasti įvairių formų, dydžių ir dizainų. Pavyzdžiui, sidabro ir aukso spalvos žaisliukas puikiai dera su metaliniais žibintais ir matiniu medžiu.

REKLAMA


Išbandykite kutus


Kodėl ant eglutės nepakabinus kutų? Jei norite paskleisti nuotaiką po visus namus, ant durų rankenų pakabinkite panašios tematikos kutus. Šventiniai kutai, kuriais papuoštos durys, stalas ar komoda, gali būti gražus baigiamasis akcentas. Jis taip pat yra nebrangus!


Naudokite vazoną kaip eglutės stovą


Šventės turi būti ekstravagantiškos! Vietoj įprasto eglutės stovo išbandykite margą vazoną. Tai paaukština medį ir suteikia daugiau vietos Kalėdų senelio staigmenoms.


Įrėminkite duris


Įrėminkite durų angą paprasta pušų girlianda, kad kiekvienas kambarys, įskaitant tarpines erdves, pavyzdžiui, koridorius ir prieškambarius, būtų paruoštas švenčių proga.


Variniai akcentai


Nesvarbu, ar tai būtų puodelis, ar žvakidė, vario dekoras jūsų šventinei ekspozicijai suteiks šiek tiek spindesio. Be to, tai puiki dingstis pasigaminti karštos kakavos!


Pasidarykite kūrybišką Advento kalendorių


Virtuvės girliandą paverskite Advento kalendoriumi. Per ją perriškite kaspiną ir pakabinkite mažus skardinius indelius, paženklintus mėnesio diena, bei pripildykite juos skanėstų.


Pakabinkite amalą


Sukurkite romantišką nuotaiką pakabindami virš durų amalą. Tai - nebrangi ir paprasta, tačiau jaukumą garantuojanti idėja!


Suderinkite dekoracijas su spalvų schema


Atsižvelkite į dekoracijų spalvinę schemą. Tarkim, jei norite daug sodrios žalumos, tačiau siekiate išlaikyti vientisumą, rinkitės prie esamo kambario kolorito derančias žalio atspalvio dekoracijas.



Sezoninės žvakės


Vasariškas žvakides pakeiskite nuotaikingesnėmis, žiemiškesnėmis arba visiškai kalėdinėmis. Puiki idėja - kalėdiniai kvapai, žalios žvakės ar varinės žvakidės!


Rinkitės suderintą dovanų įpakavimą


Suderinkite dovanų įpakavimą taip, kad jis papildytų jūsų kambario spalvinę gamą. Kaip jau minėjome, tą pačią techniką naudokite ir dekoracijoms, kad sukurtumėte darnią visumą.

Parūpinkite žaismingą pašto dėžutę


Pakabinkite specialią pašto dėžutę Kalėdų Seneliui, kad vaikai galėtų laiškus mesti tiesiai į ją ir išsiųsti į Šiaurės ašigalį!


Jei ieškote daugiau stilingų ir jaukių idėjų savo namams, kad sukurtumėte šventinę nuotaiką, kviečiame apsilankyti https://formadore.lt/


Partnerių turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)