Kaip motyvuoti po atostogų grįžusius darbuotojus?

Kaip motyvuoti po atostogų grįžusius darbuotojus?


Grįžti į darbą po ilgųjų atostogų itin nelengva, nes per jas darbuotojai spėja atprasti nuo darbo ritmo, tad grįžę sunkiai susikaupia, yra kiek įsitempę ir vangūs. Ir nors tokia būsena trunka neilgai, sugrįžtuves darbdaviai gali kiek palengvinti ir paversti malonesne patirtimi. Tą padaryti padės trys paprasti žingsniai.


Leiskite „įsivažiuoti“


Siekiant palengvinti pirmąją darbuotojų savaitę po atostogų, darbus prasminga planuoti taip, kad šie neužgriūtų žmonių pirmosiomis darbo dienomis. Tai reiškia, kad kai kurie kolegos dar kelias dienas gali perimti didžiąją krūvio dalį, nukelti projektų pradžią ar svarbius susitikimus.


Šiame etape taip pat naudinga rasti laiko susisteminti svarbiausius kolegos atostogų metu nutikusius įvykius ir informaciją bei ją glaustai pateikti darbuotojui. Taip šis žinos, kad nieko nepraleidžia, nepasimes žinučių gausoje ir galės geriau planuoti savo laiką. Be to, tai sukuria situacijos kontrolės jausmą ir suteikia daugiau motyvacijos imtis paskirtų užduočių.

REKLAMA


Skatinkite draugišką atmosferą


Motyvaciją sugrįžti po atostogų mažina ir darbe vyraujanti slogi atmosfera. Ji ypač ryški, jei bendradarbiai nesiekia sklandaus komandinio darbo, rūpinasi tik savo pačių interesais, o kartais net kaltina kitus atostogaujant.


Tad vadovams prasminga pasirūpinti tarpusavio harmonija – užtikrinti, kad atostogaujančių ir pavaduojančių darbuotojų poreikiai nebūtų užmiršti. Tam gali prireikti organizuoti asmeninius susitikimus su darbuotojais, siekiant išsiaiškinti jų nuogąstavimus ir norus. Taip pat – įsitraukti į tikslų ir užduočių planavimo procesus, kad šie būtų efektyviausi įmanomi.


Ne ką mažiau svarbu sukurti progų žmonėms pakalbėti ne tik apie darbą, bet ir praūžusias atostogas. Padėti gali iš anksto suplanuoti bendri pirmadienio pusryčiai, komandos pietūs ar neformalus laikas po darbo. Tai leis ne tik kurti draugišką atmosferą, bet ir darbo dieną išnaudoti produktyviai veiklai, nesijaudinant, kad laisvalaikio naujienos nebus aptartos.

REKLAMA


Iš naujo įkvėpkite


Gyvenant darbo rimtu kartu su kolektyvu kone visų kūnu juntama, dėl ko ir kam komanda dirba bei stengiasi. Vis dėlto, po ramių atostogų ir laiko su savimi komandos motyvacija, energija ir kasdienybė kuriam laikui gali pasirodyti kiek neįprasta.


Todėl prasminga skirti laiko pokalbiui su po atostogų grįžusiu kolega ir pasidalinti, ką pavyko nuveikti jo atostogų metu, kokie iššūkiai laukia ir ko tikisi komanda. Lygiai taip pat naudinga priminti, kaip ir kuo gyvena visa kompanija. Tai padės įvesti žmogų į komandos nuotaikas ir iš naujo „užnorinti“ darbui.


Daugiau patarimų darbuotojų motyvacijai, sklandžiam atrankos procesui ar darbdavio įvaizdžio kūrimui rasite „Amston“ puslapyje čia: https://www.amston.lt


Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)