Tinkamo šampūno paieškos: kaip greitai ir sėkmingai išsirinkti teisingą?

Tinkamo šampūno paieškos: kaip greitai ir sėkmingai išsirinkti teisingą?


Įprastai kasdienė plaukų priežiūros rutina daugeliui mūsų prasideda mėgstamo ar patikimo plaukų stilisto rekomenduoto šampūno šlakeliu. Išties, ši priemonė efektyviai šalina natūraliai ant galvos odos susidarantį sebumą, valo kitų priemonių likučius bei negyvas odos daleles ir dulkes. Vis dėlto, naudojant net specialistų pasiūlytą priemonę dažnai susiduriama su galvos odos pleiskanojimu, prigludusiais ar nepaklusniais plaukais – tad į ką vertėtų atkreipti dėmesį renkantis teisingą ir jūsų poreikius idealiai atitinkantį šampūną?


Jūsų šampūno misija


Plaukų šampūnas, visų pirma, parenkamas įvertinus galvos odos būklę. Priemonės individualiai parenkamos atsižvelgus į tai, kaip dažnai ji riebinasi, pleiskanoja, ar yra jautri, ar turi specialių poreikių ir kaip dažnai yra plaunama. Svarbu nepamiršti įvertinti plaukų spalvos – natūralių, šviesintų ar dažytų tamsiomis, sodriomis spalvomis plaukų priežiūra privalo būti skirtinga ir tinkama turimam spalvos tonui ar struktūrai. Be abejo, gausiame šiandieniniame asortimente išsirinkti teisingas plaukų priežiūros priemones gali būti keblu, todėl iškilus klausimų visada turėtumėte kreiptis į patyrusius plaukų profesionalus, kurie, įvertinę jūsų plaukų struktūrą bei būklę ir įsigilinę į poreikius, parekomenduos, kuri labiausiai lūkesčius atitinkanti priemonė turėtų būti įtraukta į jūsų plaukų priežiūros rutiną jau artimiausiu metu.

REKLAMA


Subalansuota tvarumui


Šiandieninė plaukų priežiūros rinka, neatsilieka nuo bendrų, įvairiose rinkose pastebimų tendencijų. Joje vyrauja tvarumo, ekologiškos ir švarios sudėties idėjos. Vis dėlto, renkantis šampūną derėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kaip gamintojas traktuoja natūralumą. Štai ir mūsų tėvų bei senelių laikais itin populiaraus ūkinio muilo sudėtis buvo 100 proc. natūrali, tačiau šis produktas yra visiškai netinkamas galvos trinkimui, nes yra itin šarminis ir agresyvus ploviklis, kuris gali pakenkti ne tik plaukams, bet ir galvos odai.


Gamtos sutvertų veikliųjų medžiagų ir šiuolaikinių technologijų galimybių dermė užtikrina atsakingų gamintojų pagarbų požiūrį tiek į gamtą, tiek į vartotoją. Tokiu būdu užtikrinamas ne tik priemonės efektyvumas, bet ir tvari jos gamybą bei ekologiškas kasdienis naudojimas. Tokiu keliu žengia holistinis italų prekės ženklas „Nook“, pristatydamas itin natūralią, visai šeimai skirtą liniją Beauty Family. Šių plaukų priežiūros priemonių sudėtyse nėra sulfatų, parafino, petrolatų, SLS, SLES, o 97 proc. visos linijos produktų yra be silikonų.

REKLAMA


Įprastas chemines sudedamąsias dalis „Nook“ pakeitė augalų ekstraktais iš organinių ir biodinaminių ūkių, tad nuo šiol sudėtyse yra iki net iki 97 proc. natūralių ingredientų. Produktai pasižymi koncentruota formule – ši užtikrina, kad plovimo metu būtų sunaudojamas mažesnis kiekis produkto, tad ir nuskalavimui iššvaistoma mažiau vandens.


pH – svarbus rodiklis kasdienei priežiūrai


Plaukų profesionalai pastebi, kad gana dažnai rinkdamiesi šampūną žmonės neatkreipia dėmesio į nurodytą pH. Kasdienei plaukų priežiūrai skirto šampūno pH turėtų svyruoti tarp 5.0 ir 5.5 – toks pH yra neutralus ir nedirgina galvos odos. Tiesa, pH derėtų rinktis atsižvelgiant ir į vandens būklę, todėl šis rodiklis laikytinas kintamu. Salonuose profesionalai naudoja ir rūgštinius bei šarminius šampūnus. Rūgštiniai šampūnai, kurių pH gali svyruoti nuo 0 iki 7, skirti plaukų užverti plaukų žvynelius po saloninio plaukų dažymo, o šarminiai šampūnai, kurių pH gali svyruoti nuo 7 iki 14 pH, priešingai – atveria plaukų žvynelius, todėl naudojami tik salone, kuomet siekiama „išplauti“ spalvą.


Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>