Detalės, kurių panaudojimo galimybes riboja tik fantazija

Detalės, kurių panaudojimo galimybes riboja tik fantazija


Kylančios medžiagų, produkcijos kainos ir brangstanti kvalifikuota darbo jėga skatina gyventojus ir įmones ne tik atsakingiau skaičiuoti biudžeto išlaidas, tačiau ir ieškoti galimybių, kaip įvairias konstrukcijas susikonstruoti mažiausiais kaštais ir maksimaliai greitai.


Ieškodami ekonomiškų ir alternatyvų sprendimų brangiems lauko ar vidaus baldams, žmonės jų gamybai pritaikė sąlyginai pigias euro paletes. Susikonstruoti stalą, sofą, fotelį ar kėdes iš euro palečių gali praktiškai kiekvienas, žinantis už kurio galo laikyti pjūklą ar grąžtą. Iš esmės baldų gamyba iš euro palečių principu „pasidaryk pats“ tapo tokia populiari, kad patarimų kaip greitai ir paprastai pasigaminti daiktus iš panaudotų palečių yra pilnas internetas. Nors gaminiai iš naudotų euro palečių yra ir pigūs, ir draugiški aplinkai, tačiau jų panaudojimas – gana ribotas.


Kur kas plačiau ne tik buityje, bet ir pramonėje panaudojami gaminiai sukonstruoti naudojant suveržiamas detales vamzdžių konstrukcijų montavimui – fitingius. Pats šių detalių pavadinimas kilęs iš angliško žodžio fitting (fit — pritaikyti, montuoti), fitingiai skirti vamzdžiams sujungti yra nerūdijančio plieno arba cinkuoti ir patikimai užveržiami tik su šešiakampiu raktu. Įvairių formų fitingiai suteikia dideles galimybes vamzdyno posūkiams, sandūroms, atšakoms it t.t montuoti. Fitingių panaudojimas yra labai platus, tačiau paprastai kalbant, juos galima panaudoti praktiškai kiekviename name, statybvietėje ar pramonės įmonėje.

REKLAMA


Naudojant fitingius galima pasigaminti ne tik vidaus ar lauko baldus, tačiau ir turėklus ar atitvarus, tvoras, vartus ir t,t. Su jais lengvai pagaminami įvairūs stelažai, lentynos knygoms, maisto produktams ar kitiems sandėliuojamiems daiktams, rūbų kabyklos. Fitingiai vamzdžių konstrukcijoms sujungti naudojami ne tik dėl patogumo, tačiau ir mažesnių sąnaudų. Dažnu atveju konstrukcijų montavimas pasirenkant fitingius būna pigesnis būdas nei konstrukcijas virinti.


Fitingiai tampa nepakeičiami ir žemės ūkyje ar privačiuose namų ūkiuose, kur iš jų nesudėtingai pastatomi šiltnamiai, stoginės, palapinės, voljerai ar net gardai gyvūnams. Vamzdžių sujungimas naudojant fitingius yra pasirenkamas reklamos priemonių gamyboje, pavyzdžiui, įrengiant plakatų stovus, iškabų rėmus, didelio formato stendus. Taip pat jis populiarus pramogų verslo srityje: įrengiant scenos elementus, apšvietimo ar kamerų, kolonėlių, ekranų stovus.

REKLAMA


Cinkuoto plieno fitingiai mielai pasirenkami prekybos sektoriuje: juos naudojant montuojamos matavimosi kabinos, rūbų kabyklos, prekių lentynos, lauko prekeivių palapinės mugėse ir lauko renginiuose. Nerūdijančio plieno fitingiai naudojami padidintų higienos reikalavimų vietose ir ten kur ypač svarbi estetinė išvaizda – medicinos įstaigose, SPA centruose, baseinų, maisto pramonės įmonių balduose bei įrangoje.


El. parduotuvės, prekiaujančios importuojamais nerūdijančio plieno ir cinkuotais suveržiamais fitingiais, vadovas Rimantas Sabonaitis sako, jog iš esmės fitingių panaudojimo galimybes gali riboti tik fantazijos stoka, o konstrukcijos iš fitingių yra patikimos, tvirtos, lengvai ir greitai montuojamos.


„Montuojant užveržiamus fitingius jums nereikės laukti, kol galės atvykti jums reikiamas specialistas. Išsiversite be suvirinimo darbų ir aukštos kvalifikacijos darbuotojų – fitingiai montuojami be jokios specialios įrangos, montavimo darbai gali būti atliekami tiek žiemą, tiek vasarą, o pagamintos konstrukcijos gali būti naudojamos tiek ir viduje, tiek ir lauke.


Konstrukcijos ir gaminiai pagaminti naudojant fitingius yra ne tik draugiški aplinkai ir ilgaamžiai, tačiau ir daugkartinio panaudojimo. Visos konstrukcijos pagamintos iš fitingių gali būti vėl lengvai išmontuojamos, o jos detalės panaudojamos naujiems poreikiams ar projektams. Ilgaamžiškumas, daugkartinis ir neribotas panaudojimas, sistemų tvirtumas ir patikimumas bei lengvas montavimas atkreipia žmonių ir įmonių dėmesį, todėl šių detalių panaudojimas tampa vis populiaresnis.“








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>