Leisdamasis sudužo jau antras į Marsą turintis skristi „SpaceX“ raketos „Starship“ prototipas

Leisdamasis sudužo jau antras į Marsą turintis skristi „SpaceX“ raketos „Starship“ prototipas


Leisdamasis antradienį sudužo bendrovės „SpaceX“ raketos „Starship“, kuria vieną dieną tikimasi nuskraidinti žmones į Marsą, prototipas.


Tai jau antras sudužęs „Starship“ prototipas po panašaus incidento gruodį.


„Įvyko dar vienas puikus skrydis“, – transliacijos metu sakė „SpaceX“ pranešėjas.


„Turime tik padirbėti ties nusileidimu“, – pridūrė jis.


Tiesa, bendrovės įkūrėjas Elonas Muskas nekomentavo sudužimo, anksčiau pranešęs, kad „kuriam laikui nueina nuo tviterio“.


Nerūdijančio plieno raketai, pavadintai SN9, Federalinė aviacijos administracija (FAA) leido pakilti iš Boka Čikos miestelio Teksase. Leidimas skrydžiui suteiktas ne iškart, nes anksčiau „SpaceX“ buvo pažeidusi licencijos sąlygas.


Raketa sėkmingai pakilo apie 15.30 val. vietos laiku (22,30 val. Lietuvos laiku) ir palaipsniui išjungė savo variklius 10 km aukštyje bei atliko kelis bandomuosius manevrus horizontalioje pozicijoje.


Vis dėlto, raketai grįžtant į vertikalią poziciją nusileidimui prasidėjo problemos. Vaizdo įraše matyti, kaip raketa pernelyg greitai ir prastu kampu nusileidžia ir sudūžta.


„SpaceX“ tikisi, kad 120 m aukščio daugkartinio naudojimo „Starship“ sistema vieną dieną gabens žmones ir krovinius į Mėnulį, Marsą ir kitus dangaus kūnus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)