A. Lukašenkai priešinasi elitas: atsistatydina protestuotojus parėmęs Baltarusijos ambasadorius Slovakijoje

A. Lukašenkai priešinasi elitas: atsistatydina protestuotojus parėmęs Baltarusijos ambasadorius Slovakijoje


Baltarusijos ambasadorius Slovakijoje, buvęs prezidento padėjėjas Iharas Liaščenia padavė atsistatydinimo prašymą, praneša portalas „tut.by“.


Prieš kelias dienas I. Liaščenia paskelbė vaizdo įrašą, kuriame parėmė baltarusius, dalyvaujančius taikiose protesto akcijose.


„Aš iš tiesų padaviau atsistatydinimo prašymą. Tai – logiškas žingsnis, kadangi ambasadoriumi mane paskyrė dabartinis prezidentas ir aš turiu vykdyti jo nustatytą politiką. URM mano, kad mano pareiškime išsakyta pilietinė pozicija peržengė šias ribas“, - sakė portalui diplomatas.


Baltarusijos URM atstovai paaiškino, kad sprendimą dėl nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus atleidimo iš pareigų priima jį paskyręs asmuo, t. y. valstybės vadovas. Diplomato pasitraukimo savo noru klausimą taip pat svarsto prezidentas – turi būti pasirašytas įsakas. Kol kas įsako dėl I. Liaščenios nebuvo.


Priminsime, kad rugpjūčio 16 d. Baltarusijos ambasadorius Slovakijoje I. Liaščenia parėmė piliečius, protestuojančius prieš prezidento rinkimų rezultatus. „Kaip ir visus baltarusius, mane sukrėtė istorijos apie mano bendrapiliečių kankinimą ir mušimą“, - sakė diplomatas.

REKLAMA


Jis taip pat pareiškė, jog solidarizuojasi su tais, kurie rengia taikias eitynes Baltarusijos miestuose, siekdami, kad jų balsas būtų išgirstas.


Baltarusijos užsienio reikalų ministerijoje I. Liaščenia dirba nuo 1994 metų. Jis ėjo įvairias pareigas žinyboje, dirbo ambasadoriumi keliose šalyse. Nuo 2002 iki 2006 metų buvo prezidento padėjėjas užsienio politikos klausimais. Ambasadoriumi Slovakijoje jis buvo paskirtas 2016 metais.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 19 (2024)

    Savaitė - Nr.: 19 (2024)



Daugiau >>