Moon Jae Inas: Pietų Korėja nesiekia dar vieno karo su Šiaurės Korėja

Moon Jae Inas: Pietų Korėja nesiekia dar vieno karo su Šiaurės Korėja


Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae Inas ketvirtadienį patikino Šiaurės Korėją, kad jo šalis nesiekia dar vieno karo, abiem Korėjoms ketvirtadienį minint 70-ąsias Korėjos karo pradžios metines.


„Prieš kalbant apie suvienijimą, viliuosi, kad pirmiausiai galime tapti draugiškomis kaimynėmis“, – per renginį Seulo kariniame oro uoste sakė Moon Jae Inas.


Abi Korėjos techniškai tebekariauja, nes 1950-1953 m. karas baigėsi paliaubomis, bet taikos sutartis taip ir nebuvo pasirašyta.


„Mes esame prieš karą“, – ketvirtadienį tvirtino Pietų Korėjos prezidentas.


„Abiejų Korėjų konkurencija dėl politinių ir ekonominių sistemų jau seniai baigėsi. Mūsų BVP yra daugiau kaip 50 kartų didesnis nei Šiaurės Korėjos ir mūsų prekybos apimtis – daugiau kaip 400 kartų didesnė nei Šiaurės Korėjos. Neturime jokių ketinimų jėga primesti savo sistemą Šiaurės Korėjai“, – tvirtino Moon Jae Inas.


Neminėdamas pastaruoju metu Korėjos pusiasalyje išaugusios įtampos, Moon Jae Inas taip pat kreipėsi į Pchenjaną dėl taikos: „Viliuosi, kad Šiaurės Korėja prisijungs prie pastangų užbaigti liūdniausią karą pasaulio istorijoje.“







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)