Antradienį Vokietijoje paleidžiama koronaviruso perspėjimo programėlė

Antradienį Vokietijoje paleidžiama koronaviruso perspėjimo programėlė


Antradienį bus paleidžiama ir aktyvuojama Vokietijos vyriausybės programėlė, leidžianti susekti ir perspėti gyventojus dėl koronaviruso.


Manoma, kad dauguma pastaruoju metu atliktų bandymų praėjo sklandžiai. Tikimasi, kad programėlė padės anksčiau identifikuoti užsikrėtimų grandines ir užtikrinti, kad net ir atsisakius koronaviruso priemonių neteks susidurti su dar viena protrūkio banga.


Programėlę oficialiai pristatys sveikatos ministras Jensas Spahnas, vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis, įmonių, kurios prisidėjo prie programėlės kūrimo – „T-Systems“ ir SAP – atstovai bei kanclerės Angelos Merkel kabineto vadovas Helge Braunas.


Išmaniųjų telefonų savininkai gali nuspręsti, ar nori instaliuoti perspėjimo programėlę į savo telefonus. Vėliau programėlę galima deaktyvuoti arba ištrinti.


Naudodama „Bluetooth“ ryšį programėlė nustato, ar žmogus ilgesniam nei 15 min. laikotarpiui buvo prisiartinęs arčiau nei 2 m prie užsikrėtusio asmens. Identifikaciniai numeriai saugomi anonimiškai, jie fiksuojami kas 2,5 –5 min. Susitikimo vieta nėra fiksuojama.


Jei vartotojui patvirtinamas koronavirusas ir jis nusprendžia tai nurodyti programėlėje, vartotojai, turėję artimą santykį su juo, gauna perspėjimo pranešimus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)