Škotija žada rengti dar vieną referendumą dėl nepriklausomybės

Škotija žada rengti dar vieną referendumą dėl nepriklausomybės


Škotijos vyriausybės vadovė Nicola Sturgeon patvirtino savo planus 2020-aisiais surengti naują referendumą dėl nepriklausomybės. Ji „jau kitais metais“ sieks naujo referendumo, pareiškė premjerė vokiečių laikraščiui „Die Welt“. „Aš galvoju, ir apklausos tai taip pat rodo, kad škotai nori būti nepriklausomi“, - pridūrė Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderė.


Jau daug metų „labai erzina“ tai, kad „dėl Škotijos likimo sprendžiama be mūsų“, kalbėjo N. Sturgeon. Esą „daug geriau patiems turėti kontrolę, o tai duos nepriklausomybė“.


Britų premjeras Borisas Johnsonas penktadienį vieši Škotijoje. Aberdynšyre jis, vyriausybės duomenimis, lankysis žuvų turguje ir paskelbs apie paramos paketą Škotijos žemės ūkiui laikotarpiui po „Brexito“.


Tada premjeras Balmoralo pilyje Škotijoje susitiks su karaliene Elžbieta II ir su ja vakarieniaus. Paprastai Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas kiekvieną vasarą lanko monarchę Balmorale visą savaitgalį. Tačiau dėl „Brexito“ chaoso B. Johnsonas savo vizitą turės sutrumpinti.


Per „Brexito“ referendumą 2016 metų birželį dauguma škotų balsavo už Jungtinės Karalystės pasilikimą ES.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)