Vis labiau artėjama prie žmonių skraidinimo į kosmosą

Vis labiau artėjama prie žmonių skraidinimo į kosmosą


Garsaus JAV verslininko Elono Musko įkurta astronautikos bendrovė „SpaceX“ paleido eksperimentinę nepilotuojamą kapsulę „Crew Dragon“, kuri sekmadienį sėkmingai prisijungė prie Tarptautinės kosminės stoties (TKS). Taip „SpaceX“ dar labiau priartėjo prie tikslo sukurti savo erdvėlaivį ir juo į kosmosą išsiųsti žmones.


NASA ekspertai apie sėkmingą kapsulės prisijungimą prie TKS pranešė tiesioginės transliacijos metu, apie 11 val. vietos laiku. Fone girdėjosi garsūs plojimai ir džiaugsmingi šūksniai iš valdymo štabo.


Netrukus bendrovės vadovas E. Muskas tviteryje parašė sveikinimo žinutę.


Automatinė nepilotuojama „Crew Dragon“ kapsulė su raketa „Falcon 9“ paleista šeštadienį iš NASA Kenedžio kosmoso centro Floridoje.


„Demo-1“ vardu pavadinta misija, kurioje nedalyvavo astronautai, yra „SpaceX“ galimybė pademonstruoti, kad bendrovė pajėgi sukurti ir žmones galintį gabenti erdvėlaivį. Iki šiol „SpeceX“ misijos apėmė krovinių pristatymą į TKS.


Kitas „Demo-1“ misijos etapas - atidaryti kapsulės liuką. Tai turėtų įvykti jau netrukus.


Šeštadienį E. Musko tviteryje pasidalintoje nuotraukoje matyti kapsulės vidus su pasodintu žmogaus dydžio astronauto kostiumu aprengtu manekenu ir Žemę vaizduojantis žaisliukas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)