Jungtiniai Arabų Emyratai - atviri lietuvių pasiūlymams

Jungtiniai Arabų Emyratai - atviri lietuvių pasiūlymams


Viena svarbiausių islamo ekonomikai šalių - Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) - domisi ne tik lietuviškų žemės ūkio ir maisto produktų eksporto galimybėmis, bet ir investicijomis į mūsų žemės ūkį.


Kaip skelbiama Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pranešime, siekdami glaudaus šalių bendradarbiavimo trečiadienį žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, Vyriausybės, VMVT atstovai Dubajuje susitiko su oficialiais JAE pareigūnais, įvairių asociacijų ir verslo atstovais, lankėsi inovatyviame šiltnamių ūkyje.


„Mes matome JAE kaip pagrindinį partnerį Persijos įlankos regione. Mūsų Vyriausybės planai šiemet įkurti Lietuvos ambasadą Abu Dabyje rodo įsipareigojimą stiprinti tarpusavio santykius ir intensyvinti dvišalį bendradarbiavimą prekybos žemės ūkio ir maisto produktais srityse“, - pranešime cituojamas žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.


Kaip teigiama pranešime, susitikime su JAE klimato kaitos ir aplinkos ministru, atsakingu už žemės ūkį, Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, buvo akivaizdu, kad arabai puikiai žino situaciją Lietuvos žemės ūkyje. Labiausiai mūsų šalyje juos domina ekologiška ir kita aukštos kokybės produkcija, grūdai.

REKLAMA


JAE suinteresuoti skatinti importą, o klimato kaitos ir aplinkos ministras pasiūlė savo asmeninę pagalbą tarpininkaujant Lietuvos eksportuotojams.


Tuo metu ministro G. Surplio siūlymas pradėti dvišales diskusijas tarp institucijų dėl bendradarbiavimo žemės ūkio ir susijusių sektorių srityje taip pat buvo sutiktas palankiai. Kaip ir kvietimas surengti verslo misiją į Lietuvą bei atvykti į parodą „AgroBalt 2020”.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)