Lietuvio pavardė skambėjo prestižiniuose FIA automobilių apdovanojimuose

Lietuvio pavardė skambėjo prestižiniuose FIA automobilių apdovanojimuose


Šiais metais prestižiniuose FIA automobilių sporto apdovanojimuose ir vėl skambėjo lietuviška pavardė. Tauragiškiui Rokui Baciuškai oficialiuose FIA Pasaulio ralio-kroso apdovanojimuose buvo įteiktas Europos ralio-kroso čempiono taurė.


Vengrijos sostinėje Budapešte vyko Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) Pasaulio ir Europos ralio-kroso čempionatų laimėtojų apdovanojimai. Oficialioje ceremonijoje lietuviui Rokui Baciuškai buvo įteikta Europos ralio-kroso čempiono taurė.


Lietuvos automobilių sporto istorijoje to dar nebuvo, kad tik debiutavęs pasaulinio lygio automobilių sporto varžybose, lietuvis iš karto taptų sezono laimėtoju.


Jaunam, tik neseniai sulaukusiam 18-ikos metų moksleiviui iš Tauragės Rokui Baciuškai tai pavyko padaryti. Jis 2018 metais Europos ralio-kroso čempionate „Super1600” klasėje iškovojo pirmąją vietą, sau už nugaros palikdamas antros vietos laimėtoją - rusą Aydarą Nurievą.


Trečias šio čempionato „Super1600“ įskaitoje liko Roko komandos draugas, identišku automobiliu „Audi S1“ lenktyniavęs latvis Artis Baumanis.


Šiais metais Rokas puoselėja dar ambicingesnius planus, tačiau jų atskleisti dar kol kas nesiryžta.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)