Aukcione Niujorke ir toliau leidžiamos milžiniškos sumos: už paveikslą sumokėta beveik 100 mln. dolerių

Aukcione Niujorke ir toliau leidžiamos milžiniškos sumos: už paveikslą sumokėta beveik 100 mln. dolerių


Aukcione Niujorke žymaus XX amžiaus JAV tapytojo Edwardo Hopperio paveikslas „Chop Suey“ buvo parduotas už beveik 92 mln. JAV dolerių.


1929 m. nutapytas paveikslas tapo brangiausiai kada nors aukcione parduotu E.Hopperio darbu. Prieš pardavimą paveikslas buvo vertinamas apytikriai 70-100 mln. JAV dolerių.


Aukcione Niujorke buvo parduodami balandį mirusio JAV verslininko Barney’io Ebswortho asmeninei kolekcijai priklausę paveikslai, tačiau E.Hopperio „Chop Suey“ buvo laikomas vertingiausiu kūriniu verslininko sukauptoje įspūdingoje XX amžiaus Amerikos meno kolekcijoje.


Pats B.Ebsworthas paveikslą pirko 1973 metais ir tada už jį sumokėjo tik 180 tūkst. JAV dolerių. Paveiksle pavaizduotos dvi moterys, besišnekučiuojančios kinų restorane.



Prieš tai brangiausiai parduotas E.Hopperio kūrinys buvo „East Wind Over Weehawken“. Jis 2013 metais nupirktas už 40,4 mln. JAV dolerių.


Be kita ko, antradienį taip pat buvo parduotas iš Nyderlandų kilusio XX amžiaus JAV tapytojo Willemo de Kooningo paveikslas „Woman as Landscape“ (1955m.).


Verslininko B.Ebswortho kolekcijai priklausęs kūrinys nupirktas už 68,9 mln. JAV dolerių. Tai taip pat naujas rekordas W.de Kooningui.


Visa B.Ebswortho kolekcija vertinama maždaug 350 mln. dolerių.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)