Karo analitikai: nėra jokių įrodymų dėl rusų pasistūmėjimo pirmyn Ukrainoje

Karo analitikai: nėra jokių įrodymų dėl rusų pasistūmėjimo pirmyn Ukrainoje


Rusų karo tinklaraštininkai paskelbė, kad rusų pajėgos ties Terniais (į vakarus nuo Kreminos) pasistūmėjo keletą šimtų metrų gilyn ir užėmė keletą nenurodytų ukrainiečių įtvirtinimų. Tačiau jokių šių teiginių įrodymų nepastebėta, rašoma naujausioje Vašingtone įsikūrusio Karo tyrimų instituto atskaitoje.


Pastebima, kad pozicinės kovos toliau vyko į šiaurės rytus nuo Kupiansko ir Sinkivkos, į šiaurės vakarus nuo Svatovo netoli Tabajivkos, į vakarus nuo Kreminos netoli Jampolivkos ir Ternių ir į pietus nuo Kreminos netoli Bolohorivkos ir Verchnokamiansko.


Teigiama, kad rusų pajėgos į priekį pasistūmėjo netoli Bachmuto, nors šiame rajone vyksta poziciniai mūšiai. Rusų tinklaraštininkai teigė, kad rusų pajėgos užėmė nenurodytą miško plotą į šiaurę nuo Bohdanivkos ir kiek pasistūmėjo netoli Ivanivsko (į vakarus nuo Bachmuto), nors ISW jokių įrodymų, kad rusai būtų padarę pažangą kurioje nors iš šių zonų, nepastebėjo.


Kitas rusų tinklaraštininkas teigė, kad rusų pajėgos pasistūmėjo pirmyn Novomychajlivkoje. Tačiau ir šio teiginio įrodymų ISW nepamatė.


Pranešama, kad per dieną priešas Ukrainos karių pozicijas ir gyvenamąsias vietoves 6 kartus atakavo raketomis, įvykdė 90 antskrydžių ir 115 atakas raketų paleidimo sistemomis.


UKRINFORM, ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)