Lenkijos ministras: V. Putino žodžiai neužmigdys mūsų budrumo

Lenkijos ministras: V. Putino žodžiai neužmigdys mūsų budrumo


Lenkijos gynybos ministras ir ministro pirmininko pavaduotojas Wladyslawas Kosiniakas-Kamyszas sureagavo į Rusijos prezidento Vladimiro Putino, antradienį davusio interviu prorusiškam amerikiečių politikos apžvalgininkui Tuckeriui Carlsonui, žodžius, kad jis neplanuoja pulti „Lenkijos, Latvijos ar kokios nors kitos vietos“.


„Šie žodžiai nėra patikimi“, – penktadienį per spaudos konferenciją Seime, Lenkijos parlamento žemuosiuose rūmuose, sakė W. Kosiniakas-Kamyszas. „Renkimės įvairiems scenarijams, niekas neturi nuslopinti mūsų budrumo ir jau tikrai ne šie žodžiai. Veikiau priešingai“, - sakė Lenkijos gynybos ministras.


Pasak jo, Lenkija, būdama ir Jungtinių Tautų, ir Europos Sąjungos narė, turi savo įsipareigojimų, tačiau „visų pirma Lenkija ir jos valdžia įsipareigojusi piliečiams garantuoti šalies saugumą“. „Ne saugumo pojūtį, o tikrą saugumą“, – pabrėžė jis.


Vakarų politikai pagrįstai abejoja V. Putino patikinimais, nes jis jau ne kartą skelbė tikrovės neatitinkančius pareiškimus, įskaitant tuos, kad Rusijos kariuomenė nedalyvavo užgrobiant Krymą. V. Putinas tai sakė pirmosiomis po pusiasalio užpuolimo 2014 m. savaitėmis. V. Putinas taip pat patikino Vakarų lyderius, kad neketina pulti Ukrainos, ir tai sakė prieš pat Rusijos plataus masto įsiveržimą 2022 metais.


PAP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)