Dar neįpusėjus kovui Ispaniją pasiekė karščio banga

Dar neįpusėjus kovui Ispaniją pasiekė karščio banga


Į Ispaniją plūstelėjo karščio banga. Vietomis termometrų stulpeliai savaitgalį kopė aukščiau 30 laipsnių padalos. Dešimtys tūkstančių žmonių, ieškodami atgaivos, plūdo į Viduržemio jūros paplūdimius.


Maljorkoje registruota pirmoji tropinė metų naktis: naktį iš šeštadienio į sekmadienį minimali temperatūra, pavyzdžiui, Palmoje viršijo 20 laipsnių. Esant tokiai temperatūrai, jau sunkiau užmigti, Maljorkos laikraščiui „Última Hora“ sakė ekspertai.


Dar prieš dvi savaites Maljorka kovojo su sniego chaosu.


Portopí meteorologijos stotis Palmoje šeštadienį 14.00 val, fiksavo 27,3 laipsnio karščio. Tai aukščiausia kovo mėnesio temperatūra nuo orų stebėjimų pradžios. Pasak ispanų meteorologų, ligšiolinis rekordas – 26,6 laipsnio – čia pasiektas 1981 metais.


Kovo rekordai krito ir kitose Ispanijos vietose. Kasteljone Valensijos regione gyvsidabrio stulpeliai pasiekė net 30,8 laipsnio padalą – ir tai yra 0,6 laipsnio daugiau už ligšiolinį rekordą.


Sekmadienį buvo kiek „gaiviau“. Tačiau, pavyzdžiui, Mursijoje vis tiek kaito iki 30 laipsnių. Meteorologai prognozuoja, kad ateinančiomis dienomis daug kur išliks šilta.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)