V. Zelenskis apie galimas derybas su V. Putinu: „Manęs tai nedomina“

V. Zelenskis apie galimas derybas su V. Putinu: „Manęs tai nedomina“


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis patvirtino, kad nesiderės su Rusija, kol rusų daliniai nepaliks jo šalies. Pokalbiai galimi tik tuomet, jei Rusija išves savo kareivius, pripažins savo klaidą ir galbūt Maskvoje bus nauja vadovybė.


„Tik tada bus galima išspręsti situaciją. Tik tada galimos derybos“, – pažymėjo V. Zelenskis.


Anot jo, susitikimas su V. Putinu neturi prasmės. „Tai manęs nedomina. Man neįdomu susitikti, neįdomu kalbėtis, – teigė V. Zelenskis. – Jie nenori derybų ir taip jau buvo dar prieš puolimą. Taip nusprendė prezidentas V. Putinas“.


V. Zelenskis teigė esąs įsitikinęs, kad Ukraina V. Putinui yra tik pirmas žingsnis. Prieš karą esą būta susitikimų su V. Putinu. „Aš mačiau žmogų, kuris sako viena, o daro kitą, – sakė Ukrainos vadovas. – Kas jis dabar? Po invazijos jis yra niekas“.


V. Zelenskis pripažino, kad Ukrainos daliniai Zaporižios srityje šalies pietuose, taip pat rytuose patiria spaudimą. Rusų pajėgos esą atakuoja nepaisydamos nuostolių. „Skaičiai yra ypatingi. Jiems tai nerūpi, – kalbėjo prezidentas. – Jų pusėje yra tūkstančiai žuvusiųjų, bet jie tiesiog meta žmones (į karą)“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)