V. Zelenskis: V. Putino tariamos paliaubos neįvyko

V. Zelenskis: V. Putino tariamos paliaubos neįvyko


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskelbtos vienašališkos paliaubos per stačiatikių Kalėdų šventę neįvyko.


„Pasaulis dar kartą galėjo įsitikinti, kokie melagingi yra Maskvos pareiškimai visais lygiais“, – sakė V. Zelenskis vaizdo pranešime šeštadienio vakarą, prieš pat baigiantis V. Putino paskelbtoms ir Vakarų atmestoms 36 valandų paliauboms.


„Jie kažką kalbėjo apie tariamas paliaubas, bet iš tikrųjų Rusijos sviediniai vėl krito į Bachmutą ir kitas Ukrainos pozicijas, – sakė V. Zelenskis. – Taip buvo patvirtinta dar kartą: tik Rusijos okupantų išvarymas iš Ukrainos žemių ir visų galimybių atėmimas iš Rusijos daryti spaudimą Ukrainai ir visai Europai reikš paliaubas, saugumo ir taikos atkūrimą“.


V. Putinas ketvirtadienį vienašališkai įsakė nutraukti ugnį 36 valandoms – prieš Kalėdų šventę, kurią daugelis stačiatikių švenčia sausio 7 dieną.


Kyjivo vadovybė atmetė paliaubų pasiūlymą, pavadinusi jį „veidmainyste“, „propaganda“ ir taktiniu manevru.

REKLAMA


Rusija teigė, kad Ukraina apšaudė jos fronto linijos pozicijas, priversdama karius atsakyti ugnimi, nepaisant paliaubų, kurios oficialiai baigėsi šeštadienį 23.00 val. Lietuvos laiku.


Ukrainos valdžia pranešė, kad per Rusijos apšaudymą žuvo du civiliai gyventojai rytiniame Bachmuto mieste Donecko regione.


Maskva teigė, kad kovos vyko Donecko, Chersono ir Zaporižios regionuose.


Pasak britų žvalgybos, kovos tęsėsi įprastu lygiu net ir per stačiatikių Kalėdas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)