„Microsoft“ skelbia apie planus atleisti 10 tūkst. darbuotojų: strateginis prioritetas – dirbtinis intelektas

„Microsoft“ skelbia apie planus atleisti 10 tūkst. darbuotojų: strateginis prioritetas – dirbtinis intelektas


JAV technologijų milžinė „Microsoft“ paskelbė, kad planuoja atleisti 10 tūkst. darbuotojų.


Kaip rašo laikraštis „The New York Times“, bendrovė tokį žingsnį žengia siekdama sumažinti išlaidas ir persiorientuoti į strateginius prioritetus, įskaitant dirbtinį intelektą.


Skaičiuojama, kad birželio pabaigoje „Microsoft“ visame pasaulyje turėjo apie 221 tūkst. darbuotojų, tad bendra įmonės darbo jėga sumažės mažiau nei 5 proc. Atleidimai prasidės jau trečiadienį.


„Per savo 47 metų istoriją jau esame priėmę panašių sudėtingų sprendimų, siekdami išlikti svarbia šios pramonės, kuri yra negailestinga neprisitaikantiems prie pokyčių, įmone“, – sakoma „Microsoft“ vadovo Satya‘os Nadella‘os pranešime personalui. Anot jo, naujieji planai, apimantys išeitines išmokas ir kitas restruktūrizacijos išlaidas, bendrovei atsieis 1,2 mlrd. JAV dolerių (1,1 mlrd. eurų).


Pandemijos įkarštyje „Microsoft“, kaip ir kitos technologijų įmonės, vykdė intensyvią ekspansiją. Dėl išaugusios paklausos nuo 2019 m. ši bendrovė pasamdė daugiau kaip 75 tūkst. naujų darbuotojų. Nors „Microsoft“ metinės pajamos per trejus metus išaugo 58 proc., pastaruoju metu pakilus palūkanų normoms ir kilus recesijos grėsmei, bendrovė ėmė nerimauti dėl savo ateities perspektyvų. „Microsoft“ pranešė, kad spalį pasibaigusį ketvirtį jos augimo tempai pasiekė lėčiausius per penkerius metus.


Pastaraisiais mėnesiais taupymo ir masinių atleidimų taip pat ėmėsi ir kitos JAV technologijų gigantės. Mažmeninės prekybos milžinė „Amazon“ šių metų pradžioje paskelbė, kad atleis apie 18 tūkst. darbuotojų, o „Facebook“ ir „Instagram“ savininkė „Meta“ 2022 m. lapkritį pranešė, kad atsisakys daugiau kaip 11 tūkst. darbo vietų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)