Lenkijos premjeras – mirties bausmės šalininkas

Lenkijos premjeras – mirties bausmės šalininkas


Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis mano, kad už sunkiausius nusikaltimus, tokius kaip valstybės išdavimas, galima skirti mirties bausmę, kuri šalyje oficialiai uždrausta 1997 metais ir nebuvo vykdoma nuo 1988 metų.


Lenkijos vyriausybės vadovas tai pareiškė pirmadienį, per „Facebook“ atsakinėdamas į internautų klausimus, praneša portalas „eurointegration“.


Vienas iš internautų pasiteiravo, ar mirties bausmės už sunkius nusikaltimus įvedimas padės užkirsti kelią „jūsų ir jūsų kolegų pastangoms sunaikinti ir išgrobstyti Lenkijos nuosavybę, o šalies piliečius paversti vergais“.


Atsakydamas į šį klausimą, Lenkijos premjeras paaiškino, kad jo vyriausybė nacionalizuoja įmones, kurias išpardavė jos pirmtakai, o kaip „vergovės“ pavyzdį pateikė tų pačių pirmtakų sprendimą pailginti pensinį amžių.


„O dėl mirties bausmės, tai aš manau, kad reikėtų gerai pagalvoti, o ne veikti paskubomis, kaip šiuolaikinis pasaulis. Mano manymu, už sunkiausius nusikaltimus turėtų būti baudžiama mirties bausme“, - sakė M. Morawieckis.

REKLAMA


Anot jo, mirties bausmės uždraudimas buvo „per ankstyvas dešimtojo ar ankstesnių praėjusio amžiaus dešimtmečių išradimas“. „Čia aš taip pat nesutinku su Bažnyčios mokymu, kadangi esu mirties bausmės šalininkas“, - pridūrė M. Morawieckis.


Lenkijoje mirties bausmė oficialiai buvo panaikinta 1997 metais, priėmus naują baudžiamąjį kodeksą, kuris įsigaliojo 1998 metais. Pastarąjį kartą mirties nuosprendis buvo įvykdytas dar komunistinėje Lenkijoje 1988 metų balandį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)