R. Sunakas žada suvienyti partiją ir šalį

R. Sunakas žada suvienyti partiją ir šalį


Per pirmąjį savo viešą pasirodymą po to, kai paaiškėjo, kad taps naujuoju britų premjeru, Rishis Sunakas paragino šalį susitelkti. Didžiausias jo prioritetas yra vėl suvienyti Konservatorių partiją ir šalį, sakė R. Sunakas.


Anot jo, nėra abejonių, kad Didžiosios Britanijos laukia dideli ekonominiai iššūkiai.


„Mums dabar reikia stabilumo ir vienybės, - pabrėžė R. Sunakas. – Pažadu, kad tarnausiu jums dorai ir nuolankiai“.


Prieš tai jis buvo išrinktas naujuoju torių partijos lyderiu ir tai reiškia, kad taps ir premjeru. 


42-ejų politikas taps trečiuoju ministru pirmininku per du mėnesius.


Jis prie vyriausybės vairo stoja po skandalų neišvengusio Boriso Johnsono, kuriam vadovaujant buvo iždo kancleris, ir Liz Truss, kuri vos po kelių savaičių paliko postą po smarkios kritikos jos vykdomai ekonominei politikai.


Postą paliekanti L. Truss pasveikino savo įpėdinį


Britų premjero postą paliekanti Liz Truss pasveikino savo įpėdinį Rishį Sunaką. „Tu turi visišką mano paramą“, - rašė ji pirmadienį tviteryje.

REKLAMA


L. Truss po nesiliaujančios partiečių kritikos jos vykdomai ekonominei politikai praėjusį ketvirtadienį paskelbė apie atsistatydinimą. Ji poste teišbuvo kelias savaites.


R. Sunakas pirmadienį buvo išrinktas Konservatorių partijos lyderiu ir taps naujuoju ministru pirmininku.


R. Sunakas bus pirmasis JK ministras pirmininkas induistas, pirmasis, kilęs iš Azijos, ir jauniausias per daugiau kaip 200 metų – jam 42 metai.


Buvusiam ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui atsisakius bandymo grįžti į buvusias pareigas, R. Sunakas taps premjeru be konkurencijos ir išvengs internetinio balsavimo, kuriame eiliniai konservatorių partijos nariai praėjusį mėnesį atmetė jo kandidatūrą į ir pasirinko L. Truss.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)