V. Zelenskis atmetė bet kokią taiką su Rusija: pirmiausia jie turėtų palikti mūsų teritoriją, o tada žiūrėsime

V. Zelenskis atmetė bet kokią taiką su Rusija: pirmiausia jie turėtų palikti mūsų teritoriją, o tada žiūrėsime


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį po derybų su Turkijos prezidentu ir JT generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu atmetė galimybę sudaryti taiką su Rusija, kol ji neišves savo karių iš Ukrainos.


V. Zelenskis žurnalistams sakė, kad buvo „labai nustebintas“ išgirdęs iš prezidento Recepo Tayyipo Erdogano, jog Rusija yra „pasirengusi tam tikrai taikai“, ir pridūrė: „Pirmiausia jie turėtų palikti mūsų teritoriją, o tada žiūrėsime“.


R. T. Erdoganas: Turkija stovi Ukrainos pusėje


Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ketvirtadienį pareiškė Turkijos paramą Ukrainai ir perspėjo dėl pavojaus, kad įsiveržusių Rusijos pajėgų užimtoje atominėje elektrinėje gali įvykti „dar viena Černobylio“ katastrofa.


„Tęsdami pastangas rasti (konflikto) sprendimą, mes liekame savo draugų Ukrainoje pusėje“, – sakė R. T. Erdoganas po derybų su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, pridurdamas: „Mes esame susirūpinę. Nenorime dar vieno Černobylio“.


Turkija tvirtina, kad karas Ukrainoje turėtų būti sprendžiamas diplomatiniais kanalais, ir gali padėti kaip tarpininkė, sakė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

REKLAMA


„Esame pasirengę veikti kaip tarpininkai siekiant tikslo atgaivinti Stambule prasidėjusias derybas dėl kriterijų“, – sakė R. T. Erdoganas pastabose, kurias perdavė jo biuras.


„Svarbu rasti trumpiausią ir teisingiausią kelią prie derybų stalo“, – sakė jis, pridurdamas, kad tolesnes detales aptars su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.


R. T. Erdoganas kalbėjo bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir JT generaliniu sekretoriumi António Guterresu Ukrainos mieste Lvive.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)