V. Zelenskis: kovų dėl Donbaso kontrolės rezultatai lems tolesnę karo eigą

V. Zelenskis: kovų dėl Donbaso kontrolės rezultatai lems tolesnę karo eigą


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad yra „gyvybiškai svarbu“ ir toliau kautis dėl Donbaso srities kontrolės, nes šių kautynių rezultatai lems tolesnę karo eigą.


„Labai svarbu ir toliau laikytis Donbase. Donbase šiuo metu sprendžiama, kas artimiausiomis savaitėmis užims dominuojamą poziciją“, – vėlų antradienį savo tradiciniame vaizdo kreipimesi teigė V. Zelenskis.


Rusijos kariuomenė pastaruoju metu padarė pažangą Donbase ir šiuo metu kontroliuoja didžiąją dalį Luhansko srities. Itin įnirtingos kovos verda Sjeverodonecke – tai didžiausias šios srities miestas, kurį kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Užėmusi Sjeverodonecką ir kaimyninį Lysyčanską, Rusija galėtų pulti Slovjansko miestą.


Pasak V. Zelenskio, kautynės taip pat vyksta netoli Ukrainos antro pagal dydį miesto Charkivo ir šalies pietuose esančio Chersono. Prezidento teigimu, ukrainiečių pajėgos Charkivo srityje patiria „skausmingų“ nuostolių. „Kovos tęsiasi ir mes toliau turime intensyviai kautis, kad galėtume užtikrinti Charkivo srities saugumą, – teigė V. Zelenskis. – Toliau spaudžiame priešą pietuose. Mūsų tikslas – išlaisvinti Chersoną.“


Donbasą sudarančias Donecko ir Luhansko sritis nuo 2014 m. iš dalies kontroliuoja prorusiški separatistai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)