V. Zelenskis: Ukrainos išvadavimas – tik laiko klausimas

V. Zelenskis: Ukrainos išvadavimas – tik laiko klausimas


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įsitikinęs, jog tik laiko klausimas, kada bus išvaduota Ukrainos žemė, bet reikia tęsti kovą.


Kaip praneša UNIAN, valstybės vadovas tai pareiškė pirmadienio vakare paskelbtame kreipimesi.


„Iki šiol pavyko išvyti okupantus iš 931 gyvenvietės. Rusijos armija dar kontroliuoja daug miestų ir bendruomenių. Bet aš neabejoju, kad tai tik laiko klausimas, kada mes išvaduosime savo žemę“, - pabrėžė prezidentas.


Pasak V. Zelenskio, Rusija skiria didžiulius išteklius tam, kad galėtų tęsti karą. „Tam, kad stotų prieš visą laisvąjį pasaulį. Ji gali atimti iš savo žmonių visa, kas prisidėtų prie pačios Rusijos vystymo, ir skirti šį potencialą tam, kad sugriautų kaimynų gyvenimą“, - pareiškė valstybės vadovas.


„Bet istorijos pamokos gerai žinomos. Jeigu ketini kurti tūkstantmetį Reichą – pralaimėsi. Jeigu ketini sunaikinti kaimynus – pralaimėsi. Jeigu nori atkurti seną imperiją – tu pralaimėsi. Ir jeigu stoji prieš ukrainiečius – pralaimėsi“, - pabrėžė V. Zelenskis.

REKLAMA


„Akivaizdu, kad kiekvieną dieną – o ypač dabar, kai prasidėjo trečias mūsų pasipriešinimo mėnuo, - visus Ukrainos žmones jaudina taikos klausimas. Klausimas, kada visa tai baigsis. Kada ir kas gali tapti pergale Ukrainai“, - sakė prezidentas.


„Į šį klausimą yra ir kartu nėra paprasto atsakymo. Kai bus pergalė – ją pajus kiekvienas. Kai ateis taika – ją pamatys kiekvienas. Bet kad tai įvyktų – ir kuo greičiau, – mes turime galvoti ne apie tai, kada tai bus. Mes turime kasdien galvoti apie tai, kaip dar labiau apsunkinti okupantų buvimą mūsų žemėje“, - pabrėžė V. Zelenskis.


V. Zelenskis pažadėjo, kad Rusijai nepavyks laimėti karo su Ukraina


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažadėjo, kad Rusija nepasieks pergalės kare su Ukraina.


Per du mėnesius Rusijos ginkluotosios pajėgos panaudojo prieš Ukrainą daugiau nei 1 100 raketų, daugybę aviacijos bombų ir artilerijos, sakė V. Zelenskis savo naktinėje vaizdo kalboje, paskelbtoje „Telegram“ kanale vėlų pirmadienį. „Bet jie nieko nepasiekė. Ir nieko nepasieks.“


Ukrainos prezidentas pridūrė, kad Rusijos daliniai šalies rytuose nesulaukė nė „kruopelės“ paramos, kurios labai tikėjosi. V. Zelenskis sakė, kad Chersone, Kachovkoje, Melitopolyje, Enerhodare ar kituose Rusijos kariuomenės užimtuose miestuose žmonės nenusilenkė Rusijos ginkluotosioms pajėgoms.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)