J. Bidenas apkaltino Rusijos kariuomenę Ukrainoje vykdant genocidą

J. Bidenas apkaltino Rusijos kariuomenę Ukrainoje vykdant genocidą


JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį apkaltino Rusijos kariuomenę Ukrainoje vykdant genocidą.


„Tampa vis aiškiau, kad (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas bando ištrinti idėją, kad apskritai galima būti ukrainiečiu“, – pareiškė J. Bidenas. Pasak jo, galiausiai teismai nuspręs, ar Rusijos veiksmai Ukrainoje prilygsta genocidui. „Tačiau aš laikausi tokios nuomonės“, – pridūrė prezidentas.


J. Bidenas prieš tai jau buvo pavadinęs V. Putiną karo nusikaltėliu. Tačiau JAV tada dar nepanaudojo termino „genocidas“.


JAV: Mariupolis dar nėra Rusijos rankose


Ukrainos Mariupolio uostamiestis dar nėra Rusijos rankose ir dėl jo toliau verda kruvina kova. Tai pareiškė Pentagonas, kuriuo remiasi „Sky News“.


„Akivaizdu, kad rusai nori Mariupolio dėl jo strateginio išsidėstymo Donbaso pietuose ir ant Azovo jūros krantų, – teigė Pentagono atstovas Johnas Kirby'is. – Jis taip pat svarbus Ukrainos žmonėms dėl savo reikšmės šalies ekonomikai ir dėl to, nes tai yra jų miestas.“


Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas pagyrė Mariupolio gynėjus, tačiau pridūrė, kad pradeda sekti jų turimos atsargos. Šis miestas apsiaustas beveik nuo pat Rusijos invazijos pradžios.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)