U. von der Leyen ragina gyventojus taupyti energiją – taip greičiau tapsime nepriklausomi nuo rusiškų išteklių

U. von der Leyen ragina gyventojus taupyti energiją – taip greičiau tapsime nepriklausomi nuo rusiškų išteklių


Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ragina gyventojus taupyti energiją, kad Europa greičiau taptų nepriklausoma nuo rusiškų dujų, naftos ir anglies. Prie to gali prisidėti kiekvienas, sakė ji trečiadienį Vokietijos ZDF televizijai.


Taip pat svarbios energijos taupymo programos ekonomikos sektoriuje bei nauji tiekimo keliai ir atsinaujinančios energijos plėtra. Viską apjungę, „galėsime daug greičiau tapti nepriklausomi nuo rusiškų dujų“, pažymėjo U. von der Leyen.


Komisijos vadovė gynė ES kursą, nepaisant karo Ukrainoje, toliau importuoti energiją iš Rusijos, kai JAV sustabdė rusiškos naftos importą. Sankcijos Maskvai suderintos tarp Vakarų sąjungininkų. JAV esą gali lengviau atsisakyti naftos importo nei ES.


Visada turime atkreipti dėmesį į tai, kad naftos kainos per daug neišaugtų, nes tai vėlgi mus susilpnintų, kalbėjo U. von der Leyen. Anot jos, būtina siekti „maksimalaus poveikio prezidentui V. Putinui, tačiau sau neprisidaryti nuostolių“.


Kalbėdama apie 2 mln. žmonių, kurie dėl karo jau paliko Ukrainą, U. von der Leyen teigė: „Bijau, kad tai tik pradžia. Turėsime priimti gerokai didesnį skaičių“. Ji gyrė pirmiausiai Lenkiją, Vengriją, Rumuniją ir Slovakiją, kurios iki šiol priėmė daugiausiai pabėgėlių.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)