J. Bidenas: Rusija niekada neįstengs išlaikyti Ukrainos savo rankose

J. Bidenas: Rusija niekada neįstengs išlaikyti Ukrainos savo rankose


JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad Rusija „niekada neįstengs išlaikyti“  Ukrainos savo rankose.


„Jau aišku, kad Ukraina niekada nebus pergalė Putinui. Putinas galbūt gali užimti miestą, bet jis niekada neįstengs išlaikyti visos šalies“, - pabrėžė J. Bidenas, antradienį Baltuosiuose rūmuose sakydamas kalbą apie padėtį Ukrainoje ir sankcijas prieš Rusiją.


„Jeigu mes šiandien neatsakysime, rytoj laisvės kaina bus dar didesnė. Todėl mes toliau remsime narsią ukrainiečių tautą“, - teigė JAV prezidentas. Jis paragino Kongresą patvirtinti 12 mlrd. dolerių pagalbos Ukrainai paketą ir patikino, kad Jungtinės Valstijos ir ateityje teiks Kijevui karinę, ekonominę ir humanitarinę pagalbą.


Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.


JAV uždraudė Rusijos naftos importą


J. Bidenas antradienį paskelbė uždraudęs JAV importuoti rusišką naftą – tai iki šiol stipriausias administracijos veiksmas baudžianti Maskvą už įsiveržimą į Ukrainą.

REKLAMA


„Uždraudžiame bet kokį Rusijos naftos, dujų ir energijos importą. Tai reiškia, kad Rusijos nafta nebebus priimama JAV uostuose, o Amerikos žmonės suduos dar vieną galingą smūgį Putinui“, – sakė J. Bidenas iš Baltųjų rūmų ir pridūrė, kad sprendimas priimtas „glaudžiai konsultuojantis“ su sąjungininkėmis.


Draudimas priimtas demokratams grasinant įstatymais prispausti J. Bideną, nepaisant galimo poveikio jau ir taip kylančioms dujų kainoms.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)