JK gynybos sekretorius: Rusija tampa vis labiau desperatiška

JK gynybos sekretorius: Rusija tampa vis labiau desperatiška


Rusijai „ne itin gerai“ sekasi vykdyti invaziją į Ukrainą, teigia Jungtinės Karalystės (JK) gynybos sekretorius Benas Wallace'as.


B. Wallace'as sakė „Sky News“, kad Rusijos didžiausi ligšioliniai nuostoliai yra žmogiškieji. Pasak jo, rusų kariai „yra nusivylę savo pasibaisėtinais lyderiais, pasibaisėtina lyderyste ir planais“. Ministras pridūrė, kad dabar bus stebima, ar Kremlius pripažins visą savo patirtų nuostolių mastą.


B. Wallace'o teigimu, Rusija tampa „vis labiau desperatiška“ ir susiduria su „realiomis logistinėmis problemomis“, nes Kyjivo link prieš tai judėjusi ilga karinės technikos vilkstinė toliau stovi vietoje.


Paklaustas apie žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad Lenkija galėtų tiekti Ukrainai naikintuvus, B. Wallace'as nurodė, jog JK, kaip NATO narė, „palaikys Lenkiją“, tačiau dėl to pastaroji šalis galėtų sulaukti tiesioginės Rusijos ugnies.


Gynybos sekretorius taip pat buvo paklaustas apie pareiškimus, kad JK, priimdama pabėgėlius iš Ukrainos, veikia pernelyg lėtai – šalis iki šiol išdavė tik 300 vizų. Jis nurodė, kad šalies Vidaus reikalų departamentas yra „pasiryžęs visa tai paspartinti“, tačiau pripažino, kad „galėtume tai daryti greičiau“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 19 (2024)

    Savaitė - Nr.: 19 (2024)



Daugiau >>