V. Zelenskis: rusų kariams duotas įsakymas ištrinti Ukrainos istoriją

V. Zelenskis: rusų kariams duotas įsakymas ištrinti Ukrainos istoriją


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį apkaltino jo šalį puolančią Rusiją siekiant „ištrinti“ ukrainiečius, jų šalį ir istoriją.


Vaizdo įraše Ukrainos lyderis sakė, kad raketos smūgis į taikinį holokausto žudynių vietoje rodo, kad „daugeliui žmonių Rusijoje mūsų Kijevas yra visiškai svetimas“.


„Jie nieko nežino apie mūsų sostinę. Apie mūsų istoriją. Tačiau jie turi įsakymą ištrinti mūsų istoriją. Ištrinti  mūsų šalį. Ištrinti mus visus“, – sakė jis.


Ragina žydus netylėti dėl Ukrainos


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį paragino pasaulio žydus pasisakyti po Rusijos raketos smūgio į Kijevo televizijos bokštą, pastatytą holokausto žudynių vietoje.


„Dabar kreipiuosi į visus pasaulio žydus. Ar nematote, kas vyksta? Štai kodėl labai svarbu, kad milijonai žydų visame pasaulyje šiuo metu netylėtų“, – sakė jis.


„Nacizmas gimsta tyloje. Taigi šaukite apie civilių žudynes. Šaukite apie ukrainiečių žudynes“.


„YouTube“ pašalino rusiškos propagandos televizijos kanalus iš platformos


„YouTube“ pašalino platformoje veikusių Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sustabdytų rusų kalba retransliuojamų televizijos kanalų „Rossija 24“, „NTV Mir“, „Belarus 24“, „PBK Lietuva“, „TVCi“, „MIR24“ ir „RBK-TV“ paskyras.


Nustačiusi grėsmę nacionaliniam saugumui keliančią skleidžiamą informaciją, karo ir tautinės neapykantos kurstymą, tendencingos dezinformacijos skleidimą bei atsižvelgdama į informacinio karo keliamą grėsmę, vasario 26 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija kreipėsi į „YouTube“ – didžiausią vaizdo dalijimosi platformą – dėl rusų kalba retransliuojamų Lietuvoje propagandinių Kremliaus kanalų pašalinimo iš šios platformos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)