ES žvilgsnis dėl COVID kelionių taisyklių krypsta labiau į asmenis, o ne į šalis

ES žvilgsnis dėl COVID kelionių taisyklių krypsta labiau į asmenis, o ne į šalis


Europos Sąjungos (ES) valstybės narės rekomendavo pakeisti bloke taikomas COVID kelionių taisykles ir pereiti nuo rizikos šalyse į pavienių asmenų rizikos vertinimą.


„Pagal naująją rekomendaciją COVID-19 priemonės turėtų būti taikomos atsižvelgiant į asmens statusą, o ne į situaciją regioniniu lygmeniu, išskyrus vietoves, kuriose virusas cirkuliuoja labai dideliais kiekiais“, – sakoma Europos Vadovų Tarybos, atstovaujančios valstybėms narėms, pranešime.


Siūloma, kad keliautojai, vykstantys iš vienos ES šalies į kitą, neturėtų susidurti su jokiais papildomais apribojimais, jei gali parodyti ES COVID sertifikatą, kuris įrodo, jos asmuo yra visiškai paskiepytas, neseniai pasidarė testą ir jo rezultatai buvo neigiami arba per pastaruosius šešis mėnesius yra pasveikęs nuo COVID.


„Norime garantuoti visuotinį principą, kad jei esate tinkamai paskiepyti ir turite skaitmeninį COVID sertifikatą, tai palengvins keliavimą visoje ES“, – per spaudos konferenciją sakė komisijos viceprezidentas Marošas Sefčovičius.


Prancūzijos Europos ministras Clement‘as Beaune'as sakė, kad nors rekomendacija nėra privaloma, ja siekiama užtikrinti, kad paskiepytiems žmonėms būtų taikomi tik „riboti, proporcingi judėjimo ES apribojimai“.


Remiantis Oksfordo universiteto projektu „Our World in Data“, Europos Sąjungoje visiškai paskiepyti 71 proc. gyventojų (paprastai taikant dviejų dozių režimą), o 41 proc. jau gavę sustiprinamąjį skiepą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)