Vyriausybė ir toliau lieka be aplinkos ministro: prezidentė atmetė I.Gudžiūnaitės kandidatūrą

Vyriausybė ir toliau lieka be aplinkos ministro: prezidentė atmetė I.Gudžiūnaitės kandidatūrą


Prezidentė Dalia Grybauskaitė atmetė premjero Sauliaus Skvernelio siūlomą socialdarbietės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres.


Profesionalumas, kuruojamos srities išmanymas, administraciniai gebėjimai, skaidrumas ir interesų konflikto vengimas - pagrindiniai prezidentės keliami reikalavimai visiems kandidatams į ministrus.


I.Gudžiūnaitė, pasak prezidentės, veržli ir perspektyvi jauna politikė, tačiau neturi reikiamos dalykinės patirties ir susitikime nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos.


Prezidentūros pranešime teigiama, kad Aplinkos ministerijai tenka labai platus atsakomybių spektras - nuo atliekų tvarkymo ir vandenvalos iki miškų apsaugos, statybų ir renovacijos, klimato kaitos ir Astravo AE klausimų. Todėl prezidentė kviečia premjerą šiam sudėtingam sektoriui ieškoti visapusiškos patirties turinčio kandidato.


Prezidentė D.Grybauskaitė pirmadienį po susitikimo su premjero S. Skvernelio siūloma kandidate į aplinkos ministres I.Gudžiūnaite, neslėpė, kad jai kyla abejonių dėl teikiamos kandidatūros. Pasak šalies vadovės, I.Gudžiūnaitė stokoja patirties srityje, kuriai reikėtų vadovauti tapus ministre.

REKLAMA


„Kol kas įspūdis įvairus. Matau veržlų, jauną žmogų, bet nematau reikalingos vadybos patirties ir profesinės patirties, ir pakankamai žinių tame sektoriuje, į kurį einama“, - žurnalistams Rukloje sakė D.Grybauskaitė.


Dabar I.Gudžiūnaitė yra teisingumo viceministrė. Anksčiau ministras pirmininkas S.Skvernelis sakė, kad I.Gudžiūnaitė yra profesionalus ir veržlus žmogus.


„Tai jaunas, profesionalus, veržlus žmogus, kurio teisinis išsilavinimas, tarptautinė patirtis, žinios, įgytos viceministrės pareigose, leidžia tikėtis, kad I.Gudžiūnaitė sėkmingai spręs itin svarbius ir aktualius klausimus, patenkančius į Aplinkos ministerijos atsakomybės sritį“, - teigė S.Skvernelis.


I.Gudžiūnaitė Vilniaus universitete įgijo teisės magistro laipsnį, dirbo teisininke, teisingumo atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>