Naujos knygos

* * * * * * *


Naujos knygos


Brenda Schaeffer


„Kas tai – meilė ar priklausomybė?“


„Vagos“ leidykla


Kiekviena priklausomybė apriboja laisvę. Meilės ilgesį, atkaklias jos paieškas klaidingai tapatiname su pačia meile. Ši knyga daugybei žmonių padėjo išbristi iš meilės priklausomybės, iš sumaišties, įveikti savigriovą, kai siekdami pilnatviškų, sveikų santykių vis klaidžiojame tamsoje, o tikroji meilė lieka neišsipildžiusi.


Brenda Schaeffer – priklausomybių specialistė, tarpasmeninių santykių psichoterapeutė, psichologijos mokslų daktarė. Knygoje ji moko, kaip atpažinti meilės priklausomybę, kaip ją suvokti ir, svarbiausia, kaip iš jos išsivaduoti. Sveikos ir liguistos meilės savybes autorė iliustruoja tikromis istorijomis, kurios skaitytojui padeda suvokti, išsilaisvinti ir atrasti tikrąjį, brandų artimumą. Pateikiama informacija apie priklausomo elgesio biologinį pagrindą, apie technologijų poveikį santykiams, taip pat gilinamasi į tai, kaip smurtas ir praeities traumos veikia polinkį į meilės priklausomybę.

REKLAMA


Naujos knygos


* * * * * * *


Naujos knygos


Dailius Dargis


„Juodosios mafijos našlės“


Kriminalinių istorijų tyrinėtojas Dailius Dargis skaitytojams pristato naujausią savo knygą „Juodosios mafijos našlės“. Ką reiškia būti mafijos dalyvio moterimi? Kodėl jaunos, žavios, išsilavinusios moterys renkasi gyvenimą šalia gangsterių arba su jais? O gal renkasi ne jos, o jas? Apklausęs 1990–2015 metais Lietuvoje skambėjusių „tamsių“ arba neatskleistų bylų dalyves bei liudininkes, žurnalistas ir rašytojas pateikia motinų, žmonų, meilužių, sugyventinių, vaikų motinų bei našlių paveikslus.


Kruvinų 1990-ųjų nusikaltimų era baigėsi, tačiau, regis, gražios ir aplinkinių dėmesio nestokojančios moterys tebesižavi vyrais iš nusikalstamo pasaulio. Kai 2015 metų lapkritį Kaune buvo įvykdyta kraupi ir vis dar neatskleista žmogžudystė, jos liudininke tapo blondinė iš popgrupės „Naujosios pupytės“. Tą naktį buvo sušaudytas vyras, priskiriamas šiuolaikiniams nusikaltėliams – „pupyčių“ blondinė važiavo tuo automobiliu.


Ką apie šį išskirtinį, mažai aprašytą fenomeną mano su tuo susiję įvairių profesijų atstovai? Naujausios D. Dargio knygos puslapiuose įžvalgas pateikia gaujų lyderius ilgai persekioję kriminalistai, su nusikaltėliais ir jų šeimomis bendravę psichologai, seksologai, kitų profesijų žmonės.


Naujos knygos








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)