„Nekaltosios“

„Nekaltosios“


„Nekaltosios“


(„Les innocentes”)


Drama. Per visą karinių konfliktų istoriją prieš moteris nukreiptas seksualinis smurtas buvo ir tebėra vienas žiauriausių nusikaltimų žmogiškumui, tačiau dėl įvairių socialinių, politinių bei religinių priežasčių prievartos aktai dažnai slepiami, o aukos – stigmatizuojamos.


Realiais įvykiais paremtą sukrečiančią dramą „Nekaltosios“ galės išvysti 10-ojo tarptautinio filmų festivalio „Šeršėliafam“ žiūrovai ir internetinės platformos „Namų kino pasaka“ naudotojai.


… 1945-ieji, Lenkija. Jauna prancūzė gydytoja Matilda kartu su Raudonuoju kryžiumi gelbsti Antrojo pasaulinio karo aukas. Vieną gūdžią žiemos dieną į klinikos duris pasibeldžia beviltiškoje padėtyje atsidūrusi jauna vienuolė. Nereliginga Matilda susijaudina išvydusi sniege klūpančią besimeldžiančią seserį ir pravėrusi nuo pasaulio atskirto vienuolyno duris sužino akylai saugomą paslaptį: jame slepiamos besilaukiančios seserys, žiauriai išprievartautos sovietų karių. Benediktinių vienuolių neaplenkė karo baisumai. Į Berlyną žygiuojančios sovietinės armijos kareiviai užpuolė ir pakartotinai prievartavo šias tikėjimui savo gyvenimą paskyrusias moteris. Dalis iš jų pastojo. Vienuolės negali kreiptis į lenkų gydytojus dėl pavojaus, kilsiančio vienuolynui, paaiškėjus šiam baisiam nusikaltimui. Pamažu į savo uždarą bendruomenę vienuolės įsileidžia Matildą, kuri joms tampa vieninteliu ramsčiu ir viltimi: tarp moterų užsimezga tvirtas solidarumu ir savitarpio pagalba paremtas ryšys. Filmas perteikia skirtingas reakcijas į tą pačią traumuojančią patirtį ir jos neišvengiamai sukeltą tikėjimo krizę. „Tikėjimas yra dvidešimt keturios valandos abejonių ir viena minutė vilties“, – taria viena iš seserų Matildai. Visos filmo herojės turi savo individualią istoriją, savitą charakterį ir privalo atrasti sau tinkamą būdą išgyventi bei išvysti savąjį vilties blyksnį.

REKLAMA


„Nekaltosios“


Vaidina Lou de Laâge, Agata Buzek ir kt.


Režisierė Anne Fontaine.


Lenkija, Prancūzija, 2016. (N-13)



„Nekaltosios“








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 19 (2024)

    Savaitė - Nr.: 19 (2024)





Daugiau >>