Vasario 16-osios išvakarėse pagerbti Nacionalinių premijų laureatai

SKC-Vasario-16-oji-2018-Rolando-Parafinavičiaus-nuotr.


Lietuva mini savo gimtadienį – Valstybės atkūrimo dienos 103-iąsias metines. Tradiciškai kasmet svarbios valstybinės šventės proga teikiamos Nacionalinės kultūros ir meno premijos.


Šventės išvakarėse Prezidento rūmų Baltojoje salėje pagerbti 2020 metų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai, taip pat Jono Basanavičiaus premijos laureatas.


Laikantis visų būtinų saugumo reikalavimų dėl tebesitęsiančios pandemijos, ceremonija surengta šventės išvakarėse, o jos vaizdo įrašą bus galima stebėti LRT Plius kanalu pirmadienį 15 val.


2020 metų Nacionalinę kultūros ir meno premiją pelnė: rašytojas Saulius Tomas Kondrotas – už pasaulį be ribų literatūroje, kino operatorius Jonas Vitoldas Tomaševičius – už Lietuvos kino vaizdo poetikos aukštumas, aktorė Regina Šaltenytė – už nuosekliai puoselėtą vaidybos meno meistrystę, muzikologė Rūta Stanevičiūtė – už muzikos kultūros modernėjimo viziją ir kritinės minties atvirumą, architektas Gintaras Balčytis – už miestui ir žmogui atvirą architektūrą, dailininkė Eglė Ridikaitė – už kultūros paveldo aktualizavimą šiuolaikinėje tapyboje.

REKLAMA


Lietuvos nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis įvertinami reikšmingiausi kultūros ir meno kūriniai, Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurti per pastaruosius 7 metus, taip pat kūriniai, sukurti per visą gyvenimą.


2020 metų Nacionalinė Jono Basanavičiaus premija skirta Lietuvos tautodailininkų sąjungos ir Lietuvos tautodailės kūrėjų asociacijos pirmininkui Jonui Rudzinskui.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)