Naujausi reitingai: partijų rikiuotėje permainų nedaug, A. Verygos populiarumas buvo laikinas

Naujausi reitingai: partijų rikiuotėje permainų nedaug, A. Verygos populiarumas buvo laikinas


Bendrovės „Vilmorus“, rugsėjo 4-12 dienomis atliktos apklausos duomenimis, kuriuos skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“, partijų rikiuotėje permainų nedaug.


Priekyje toliau beveik koja kojon žengia valdančioji Valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.


Įkandin lyderių - socialdemokratai ir „darbiečiai“. Ir vienų, ir kitų rėmėjų gretos nuo liepos šiek tiek pagausėjo.


5 proc. rinkėjų balsų barjerą taip pat peršoktų Liberalų sąjūdis. Gana arti šio tikslo yra ir partija „Laisvė ir teisingumas" bei „socialdarbiečiai“.


Jeigu Seimo rinkimai vyktų ateinantį sekmadienį, vargu ar pavyktų į Seimą patekti būriui naujų ir senesnių politinių darinių, kurie šįkart tegavo po procentą ar net mažiau apklausos dalyvių balsų.


Anot „Lietuvos ryto“, daugelis politologų prognozavo, kad per COVID-19 pandemiją smarkiai padidėjęs sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos populiarumas gali būti laikinas. Taip ir atsitiko. Vidurvasarį šį valstiečių politiką palankiai vertino 38 proc., o nepalankiai - 37,3 proc. žmonių. Dabar šie skaičiai - atitinkamai 30,3 ir 44,8 procento.

REKLAMA


Be to, šiuo metu daug mažiau gyventojų nei liepą mano, kad būtent A.Veryga geriausiai atstovauja jų interesams, - atitinkamai 2,7 ir 5,7 procento.


Populiarumo viršūnėje liko tas pats trejetas: prezidentas Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.


Netoli lyderių atsidūrė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Beje, per porą pastarųjų mėnesių ūgtelėjo ir daugelio parlamentinių partijų lyderių reitingas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)