Nepasiturinčiuosius pasieks parama ne tik maisto produktais, bet ir higienos prekėmis

Nepasiturinčiuosius pasieks parama ne tik maisto produktais, bet ir higienos prekėmis


Birželio mėnesį, net ir esant karantinui, daugiau kaip 168 tūkstančiai nepasiturinčių Lietuvos gyventojų sulauks paramos ne tik maisto produktais, bet ir visai šeimai tinkamomis higienos prekėmis. Maisto produktus ir higienos prekes tiekėjai į savivaldybes pradės vežti jau pirmadienį, birželio 8 d., sakoma Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) pranešime.


Šiais metais tai jau trečiasis dalijimas, kurio metu mažas pajamas gaunančius gyventojus pasieks 8 maisto produktai: 1 kg miltų, 0,5 kg makaronų, 0,5 kg ryžių, 1 kg cukraus, 0,66 kg konservuotų žirnelių, 0,4 kg kiaulienos konservų, 0,5 kg sausų pusryčių, 0,48 kg konservuotos burokėlių sriubos.


Birželio mėnesį sunkiau besiverčiantys kartu su maisto produktais atsiims ir visai šeimai tinkančias 5 higienos prekes: muilą, šampūną, skalbimo skystį, dantų pastą ir dantų šepetėlį. Įsigyjant šias higienos prekes didelis dėmesys buvo skirtas tam, kad visos jos būtų saugios vartoti, nesukeltų alerginių reakcijų, tausotų odą ir aplinką.

REKLAMA


Atsižvelgdami į paskelbtą ekstremalią situaciją šalyje, maisto produktus ir higienos prekes tiekėjai į visas 60 savivaldybių pristatys iki birželio 18 d. Produktų kiekis labai didelis, reikia užtikrinti tinkamas sandėliavimo sąlygas, taip pat maksimaliai apsaugoti savivaldybių ir seniūnijų darbuotojus, savanorius bei pačius paramos gavėjus nuo viruso, todėl savivaldybės paramos pristatymą į daugiau nei 600 dalijimo punktų organizuos pagal savo nustatytą grafiką. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją.


Tęsiantis karantinui ir siekiant apsaugoti tiek paramos gavėjus, tiek paramą dalijančių nevyriausybinių organizacijų ir savivaldybių darbuotojus, maisto produktai ir higienos prekės bus iš anksto supakuotos ir paruoštos išsinešti, todėl asmeninių krepšelių atsinešti nereikės. Gyventojams atsiėmus paramą, už juos gavėjų sąraše pasirašys paramą dalijantys darbuotojai.

REKLAMA


Maisto produktus ir higienos prekes gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio per mėnesį (187,50 Eur). Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija 187,50 euro per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nusistato kiekviena savivaldybė individualiai, pažymima ESFA pranešime.


Maisto produktų dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Informaciją apie tikslią maisto produktų dalijimo vietą ir datą konkrečioje savivaldybėje gyventojai gali rasti savivaldybių administracijų ir „Maisto banko“ interneto puslapiuose.


Maisto produktams ir higienos prekėms įsigyti 2019-2020 m. yra skirta 24 mln. eurų Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (EPLSAF) lėšų.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)